banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

4-C'lilere iş güvencesi fiilen yürürlükte

İkinci dönem toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında ve KPDK'da ısrarla Memur Sen'in gündeme getirdiği iş güvencesine sahip olması ve her yıl sözleşme imzalanması uygulamasına son verilme talepleri fiilen ve hukuken hayata geçti.

Bu kapsamda; 1-2014 yılında imzalanan hizmet sözleşmeleri 31.12.2014 tarihine kadar geçerli olacaktır. Bir başka ifadeyle 4-C'li personelin yılsonu ilişiği kesilmeyecektir.

2-6552 sayılı kanunla yapılan değişiklikle 4-C'lilerin sürekli istihdamı talebi karşılamıştır. Bu çerçevede bu kanunla 657 sayılı kanunun 4-C maddesi kapsamında yapılan değişiklikle geçici personeli yaşlılık ve malüllük aylığı almaya hak kazanıncaya kadar istihdam edilebilecektir.

Bu doğrultuda Bakanlar Kurulu karar taslağı Başbakanlığa sunulmuştur.

3-4-C'li personel 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere son kez sözleşme imzalayacak ve bu sözleşme yaşlılık ve malüllük aylığına hak kazanıncaya kadar istihdamlarına esas teşkil edecektir.

4-C'li personelin ilişiklerinin kesilmesine neden olan uygulamayı sona erdirmiş ve bir anlamda fiilen iş güvencesinin hayata geçirilmesini sağlamıştır.

4-C'li personelin izin haklarına ilişkin mağduriyetlerinin giderilmesine ve kadro taleplerine yönelik  Memur Sen'in girişimleri sürüyor.(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.