banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

20 yıl sonra ikiz tüp bebekleri oldu

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Toklular köyünde maddi durumu iyi olmayan Harmancı çifti, Kaymakamlığın desteği ve Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Acıbadem Hastanesinin ortak projesinden faydalanarak tüp bebek tedavisi görerek ikiz bebek sahibi  oldu.

Karlıova ilçesine bağlı Toklular köyünde yaklaşık 20 yıldır evli olan ve çocuğu olmayan Vahyettin Harmancı ile Aynur Harmancı çifti, Kaymakamlığın verdiği destek ile tüp bebek tedavisi görerek ikiz bebeklere sahip oldular. 1994 yılında Toklular köyünde evlenen Harmancı çifti çocukları olamamasından dolayı yıllarca çalmadık kapı bırakmadı. Yıllarca bitki tedavisi dahil bir çok yolu deneyerek tedavi gören çift, maddi durumları el vermediği için tedavilerine son vermek zorunda kaldı.

Harmancı çiftine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Acıbadem Hastanesi’nin ortak projesi kendilerine umut ışığı oldu.

Karlıova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)’nın verdiği destekle yol ücretleri karşılanan Harmancı çifti, İstanbul Acıbadem Hastanesi’ne giderek tüp bebek tedavisi gördü. Yaklaşık bir yıl süren ve başarılı geçen tüp bebek tedavisinin ardından, Harmancı çiftinin  bir hafta önce ikiz erkek bebekleri oldu.

İkiz çocukları ile Karlıova’ya dönen çift,ilk olarak SYDV’ye gelerek kendilerine yapılan yardımlardan dolayı yetkililere teşekkür etti.

Tüp bebek tedavisi sonucu ikiz bebekleri olan çiftin mutluluğuna ortak olmak için Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, ilçe Jandarma Komutanı Erdinç Demiral, ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yıldız, Özel İdare Müdürü Bayram Sümbül ve SYDV Müdürü Özgür Değirmenci aileyi ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi. İkiz bebekleri kucağına alan Kaymakam Yetgin, bebeklere birer altın taktı.

Konu hakkında konuşan Kaymakam Yetgin, “Ben Karlıova’ya atanmadan önce bu proje hazırlanmıştı ve benden önceki Kaymakamın aileye verdiği desteği halen bizler de devam ettiriyoruz. Çiftin ikiz bebekleri olması bizleri de çok sevindirdi, bu yüzden biz de onların sevinçlerine ortak olmak için geldik buraya, Allah analı babalı büyütsün” dedi.

İkizlerin birine eski Kaymakamın ismi verildi

Kaymakamdan çocuklarına isim takmasını isteyen aileye, Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, “Ben gelmeden önce eski Kaymakamımız Selim Çomaklı ,aileye desteklerini esirgememişti. Bu yüzden ben bebeklerden birine eski Kaymakam Selim Çomaklı’nın ismini vermek istiyorum” diyerek, erkek ikizlere Selim Yusuf ve Muhammet Emin isimlerini verdi.

20 yıl sonra çocuk sevincini yaşayan anne, bebeklerin başındanin, bir an olsun ayrılmak istemediği gözlemlendi.

Anne Aynur Harmancı duygularını şu şekilde dile getirdi:

 “20 yıldır evliyim, çocuğum olmuyordu. Çalmadık kapı bırakmadık ve en son Kaymakamlığın desteği ile ikiz bebeklerim oldu. Öncelikle bize yardım eden herkesten Allah razı olsun” dedi.

Baba Vahyettin Harmancı ise, “1994’ten bu yana evliyim ve çocuğum olmuyordu. Yıllardır evlat hasretiyle yaşıyordum. İmkânım el verdiği kadar tedavi gördük ve hiçbir sonuç göremedik. Artık maddi imkânım yetmediği için tedaviye son vermek zorunda kaldım. Artık umutlarımın tükendiğini düşünürken, Devletin böyle bir proje düzenlemesi sonucu ben de Kaymakamlığa başvurdum. Sağ olsunlar benden hiçbir yardımı esirgemeyip,  sonuna kadar bize destek verdiler. Tedavi olumlu sonuç verdi ve Allah bize ikiz erkek bebek verdi. Bu mutluluk anlatılmaz ancak yaşanır, bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Devlet yetkililerine teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Baba Vahyettin Harmancı’nın kardeşi Yunus Harmancı da, “Ağabeyimin 20 yıldır çocukları olmuyordu, bu durum karşısında belli etmemeye çalışıyorduk ama biz de onlar kadar üzülüyorduk, Devletin verdiği destek sonucu ikiz bebekleri oldu, hepsine çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaymakam Yetgin ve beraberindekiler, ailenin çayını içtikten sonra kendilerine göz aydınlığı dileyerek evden ayrıldı.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.