banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

16 Ocak 2016 Cumartesi, hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile öğle saatlerinden sonra Antalya, gece saatlerinde Isparta çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde, gece saatlerinde doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olarak (30-60 km/s), Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/s) esmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege'nin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Doğu Akdeniz'in az bulutlu, Batı Akdeniz'in parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya, gece saatlerinde Isparta çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 9/15

Ankara: Parçalı bulutlu -2/10

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 12/16

Adana: Az bulutlu ve açık 4/16

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık -3/10

Batman: Az bulutlu ve açık -1/10

Van: Az bulutlu ve açık -10/3  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.