banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

14.10.2015 Türkiye genelinde havalar nasıl olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Bursa, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Bingöl, Muş, Batman ve Siirt ile İstanbul'un Anadolu Yakası, Elazığ ve Malatya'nın kuzey kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; sabah saatlerinde Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması bekleniyor. Yetkililer, ani sel, su baskını, heyelan gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey yönlerden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bursa, Yalova, Sakarya ve Kocaeli çevreleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nın sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı, kuzey ve doğu kesimleri yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Sivas çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri, Bingöl ve Muş çevreleri ile Elazığ ve Malatya'nın kuzey çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, Anadolu Yakası sağanak yağışlı 15/23

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu 11/21

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 15/25

Adana: Parçalı ve az bulutlu 18/31

Diyarbakır: Parçalı yer yer çok bulutlu 17/27

Batman: Gökgürültülü sağanak yağışlı 10/29

Van: Sağanak yağışlı 7/19

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.