banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

1 milyon 900 bin çiçek dikimi yapıldı


    1 milyon 600 bin çiçek dikiminin tamamlandığı Kurban Bayramına kadar olan süre içerisinde ekipler tarafından 300 bin mevsimlik çiçeğin dikimi sürdürüyor.

    Yeşili, tarihi dokularla buluşturup kenti daha cazip hale getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, gerek kent merkezinde gerekse bütün ilçelerde 1 Milyon 900 Bin Hercai menekşe, lale, sümbül, horoz ibiye, bahariye, tagates, sardunya ve  ateş çiçegi ekimi yapılırken 174 Bin dut, sofora, ligustrum, limoni servi , mavi servi, süs eriği, oya, akasya, mavi çam ve taflan ağaç dikimi yapılıyor.

    Park, Mesire alanları, orta refüj ve ana arterlerde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir,  bir buçuk yılda peyzaj ve çevre düzenlemesiyle kente estetik kattı.

    Öte yandan kentin gözde mekanlarında mevsimine uygun ve tarihi dokusuyla özdeşleşen dekoratif çiçek budama çalışmalarına devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.