banner2

Bir önceki yazımda hayırlı Ümmetle ilgili azda olsa bir şeyler yazdım. Bu yazıda ise ayni çerçevede Ümmeti Muhammedi irdelemeye çalışacağım. Ümmetle ilgili ellinin üzerinde Kur’an ayetleri bulunmaktadır. Bir o kadarda hadisler var. Ayet ve hadislerden anladığımız ümmet bir topluluk bir cemaattir. Yeryüzüne gönderilen her Peygamberin bir Ümmeti vardır. Öz ifade ile Tevhit inancında olanlar bir Ümmet topluluğudur. İnanmayanlar da Ümmet şemsiyesi altındadır diyenler varsa da bu kavil zayıftır. Dinimizde hayvanlar bile ümmettirler. Ümmetlerden son Ümmet Ümmeti Muhammed’dir. Tüm ümmetlerde Allah inancı, ibadet anlayışı, helal haramlar mevcuttur. İnsanliğin doğuşu ile tüm insanlar Ümmet fertleriydi. Daha sonra Ümmet fertleri arasına nifaklar girdi. İnananlar ile İnanmayanlar diye ikiye ayrıldı. Şu bir gerçek ki İnanan İnanmayanların hepsi Allahın kullarıdır. Cennet, Cehennem, yapıp, yapmama ikazları insanin iradesine bırakılmıştır.

Muhammed Ümmeti son ümmettir. Kıyametin kopacağı ana kadar. Muhammed Ümmetine çok övgüler vardır. Diğer ümmetlere göre farklı olarak, günde beş vakit Namaz kılan bir Ümmet, Yılda bir ay Oruç tutan bir Ümmet, Zekât veren bir Ümmet, Hacca giden bir ümmet dahası kendisine tüm ilahi kelamların Zübdesi Kur’an gönderilen bir Ümmet. Daha nice meziyetler, vasıflar. Tüm ümmetlerde doğru yolun sapık kolları olduğu gibi Ümmeti Muhammede de olmuştur. 29 Kasımda Veladetini (doğumunu) idrak ettiğimiz Ümmetin Peygamberi bir kalksa ümmete nazar etse, ümmetin ne hale geldiğini görse ne der acaba? Gerçekten ümmet Muhammedi anlayıştan çok uzak, ümmet fertlerinin akaidi ile oynanmış, Ümmet fertlerine Cahiliye adetleri hâkim olmuş, yapılan ibadetler Ümmet fertlerini kötülükten alıkoymuyor. Allaha isyan pervasızca işleniyor. Helal haram mefhumları ümmet fertlerinin gündeminde değil. Geçim için her yol helal kabul ediliyor. Servet, mevki, makam, kadın, beşeri siyaset, ümmet fertlerini tuzağına düşürmüş. Mısırda bir Cuma namazında 305 Müslümanı şehit edenler nasıl Ümmeti Muhammed’den olabilir. Irakta, Suriye de, Libya da, Mısır da, Pakistan, Afganistan da başka İslam Coğrafyasında adı Ahmetlerin akıttıkları kanın, yaptıkları zulümlerin faillerine Muhammed Ümmetindendirler denilebilir mi? Gâvur zaten Müslümanların düşmanıdır… Ahmedin Mehmede düşmanlığı niye? İslam Ülkeleri deneme tahtasına dönmüş.

Ümmetin en büyük sıkıntısı açlık, korku, ırkçılık, Mezhepçilik, Dinden uzaklaşmadır. Bu taktik Siyonist düşüncenin fabrika ürünüdür.  Parçala yut. Ümmet arayış içinde partiden patiye, liderden lidere, koşuyor bu bizi kurtarır diye. Bir de, örümcek ağı gibi açılan din, tarikat marketleri ise, tam insan öğütme makineleri, Mazlum Müslüman kitlelerini kaz gibi yoluyor, İnek gibi sağıyor. (İyileri müstesna)nazarla bunların hiç birinde Muhammedi anlayış, yaşayış göremiyoruz. Ümmetin başka bir sıkıntısı da yönetim anlayışı lider sultasıdır. Hiç bir İslam ülkesi Dinle yönetilmiyor. Halk Demokrasi yalanı ile kandırılıyor. Suudi de Aşiret yönetimi var. Mısırda gasp yönetimi, Emirliklerde hanedan yönetimi, hangisine baksak durum aynidir. Arap rejimlerinde bırakın dini yönetimi, Demokrasi denilen ucubenin D si bile yok. Anamı kim aldıysa babam odur. Allahın nimeti olan Yeraltı, yerüstü zenginliklerinin ekseriyeti İslam ülkelerinde, zalim yöneticiler hem kendileri doymuyor hem de Ümmetin kaynaklarını din düşmanlarına peşkeş çekiyorlar. Bu zihniyetler nasıl hadimül Haremeyn olabilir?

Bu habis taifede Ümmet ten sayılıyor. Kisveleri yarım sakalla dine benzese de içleri, yaşam tarzları din dişidir. Ümmeti Muhammed bu halemi düşecekti? Yalan iftira imha öldürme, medeni hırsızlık, zulüm, münafıklık, faiz, zina , ( Zinada Lut kavmine benzeme) uyuşturucu, Ulûhiyetle dinsizleri dindara tercihini yapanlar Muhammed ümmetinden olamazlar. Ümmetle ilgili bir kaç ayet bir kaç hadis mealini verelim." yeryüzünde yürüyen hiç bir hayvan ve iki kanadıyla uçan hiç bir kuş yoktur ki, onlarda sizin gibi birer ümmet olmasınlar " Enam s.Ayet 38. Diğer bir Ayet " İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip, kötülükten men eden bir ümmet olsun. İste onlar kurtuluşa erenlerdir… Ali İmran ayet 104." Diğer ayet’te ise:  "Siz insanlar için çıkarılmış en hayırlı bir Ümmetsiniz. İyiliği emreder kötülükten men edersiniz. Ve Allaha inanırsınız. Ali İmran Ayet 110. Bir hadisi şerifte ise: "Karınca ümmetlerden biridir." Müslim, selam 148… Diğer hadis " Bu ümmet Ümmeti Muhammed, diğer ümmetlere karşı üstün kılındı." Ahmet Bin Hanbel,V. 383. Kur’an dan başka kitap, Allahtan başka ilah, hazreti Muhammed’den başka lider edinenler Muhammed Ümmeti değildir. Mevlam hepimizi gerçek Ümmeti Muhammed’den eylesin inşallah… Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.