banner2

 

Ümmetin Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa Sallalahu Aleyhi Vessellemdir. O’nun hayatını okumak, öğrenmek yaşamak her Müslümanın asli görevidir. Adımız Mehmet, Ahmet, Mahmut, Aişe, Fatma, Hasan, Hüseyin olabilir. Bu isimlerle ben Muhammedi seviyorum demek, yaşantının tüm alanlarında O’nun sünnetini rehber edinmemişse bu sevgi yavandır. Kendisini aldatmadır. O’nun mektebinde yetişen sahabe O’na Anam, babam sana feda olsun Ey Allahın elçisi diyorlardı…

O sahabe nesli bağlılıkta sınır tanımazdı. O’nun yaşantısı sahabeye modeldi. Çünkü O Rahmet peygamberiydi. Adalet timsaliydi her şey onun hürmetine yaratılmıştı. 23 Yıllık Peygamberlik süresince, hep cahiliye adetleri ile uğraştı. Putçuluk, Faiz, Zina, Irkçılık, O’nun en büyük düşmanıydı. O insanı insana kul köle olmaktan kurtarmıştır. Kadın onunla Anne sıfatını almıştır… Çünkü O Cennet Anaların ayakları altındadır buyurmuştu. O’nun Yüz binlerce sahabeye irad ettiği veda hutbesi insanlığın, insan hakları ve adalet manifestosudur…

Başka ilkelere ihtiyaç yoktur. Ümmet fertleri o ilkeleri duvarlara asacağına inanıp yaşarsa çok sıkıntılardan kurtulur. O yüce peygamberin hayatında edeb ve adab vardı. O Ümmet peygamberi o kadar ibadet ederdi ki, ayakları şişerdi, Hz. Aişe validemiz ey Allahın resulü niçin bu kadar kendini yoruyorsun dediğinde Allaha Şükür eden bir kul olmayayım m? Derdi. Onun ahlakı Kur’an ahlakıydı. Genç nesil bugün O yüce peygamberin edeb, Ahlak anlayışından yoksundur. Onun hayatı ümmet fertleri için modeldir. Hak, adalet, eşitlik, acıma duygusu, ahlaki ilkeler O’nun sünnetinde vardır.

O Âlemlere rahmet olarak gönderilendir. Ne ılımlı İslam, ne laiklik nede demokrasi insanlığa bir şey vermemiş veremez. O yüce peygamber bu dini yayarken savaşlarda düşmana karşı kuşanmıştır. Müşrikler onu bu davadan vazgeçirmek için, kadın, mevki, makam, dünyalık servet teklif etmişler. O’ vallahi güneşi sağ elime, ayı da sol elime verseniz bu davadan vazgeçmem demiştir. Hendek savaşın da bizzat hendek kazmıştır. Açlıktan bazen karnına taş bağlamıştır. İnanmayanlar bile ona Muhammedül Emin yani güvenilir insan demişlerdir.

Biz Peygamberimizi görmeden İman etmişiz. O’nu gören altın nesil olan sahabedir. Bu altın neslin hayatı ders alınacak, yön verilecek cevherlerle doludur. Dünyevileşmeden ümmet fertleri başta Peygamberin ve sahabenin hayatından pek nasibdar olmamış, Dünyalıklar peygamber, sahabeler sevgisinin önüne geçmiştir. Gümüş yüzük takmakla, sakal bırakmakla, misvak kullanmakla, güzel kokular bulundurmakla ben peygamberin sünnetine uyuyorum demek kendimizi kandırmaktır. O’nun hadisleri Kur’an’ın tercümesidir. Bütün söylemleri vahye dayanır.

Yemek yemeden, ticaret yapmaya, siyaset, fert ve toplum düzeni olmak üzere kısacası yaşantının her alanı O’nun sünneti ile donanmalıdır. Altın nesil sahabelerden Hz. Ömer R.A Adalet timsalidir. Haz Ebu Bekir R.A sahavet (Mertlik) timsalidir. Hz. Osman R.A Hayâ timsalidir. Hz. Ali R.A İlimin kapısıdır. Tüm sahabeler meziyetlerini topluma vermişlerdir. Zengin olunca mallarını hemen dağıtmışlar. Bildiklerini anlatmışlar. Toplum fertlerine adaletle hükmetmişler. Tüm sahabelerin akım merkezi vahiy ve Allah Resulünün sünnetidir.

Defi hacet yaptıktan sonra peçete tipi kâğıt parçaları ile temizlenmek O’nun sünneti değildir. Yemekten sonra elimizi ağzımızı peçete ile temizlemek de onun sünneti değildir. Yemekten önce ve sonra el yıkamak O’nun sünnetidir. Ümmetin fesada uğradığı asırda yaşıyoruz. Hiç zaman geçirmeden Peygamberimizin hayatını hem kendimiz okuyalım hem de çocuklarımıza okutalım. Sünneti, dini kendimize değil, biz din ve sünnete uyalım. Ahir zamanda bir sünneti yerine getirmek, Şehitlik mertebesindedir.

29 Kasım Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece Allah resulünün veladet yani doğum günüdür. Batılıların aramıza nifak olarak soktuğu her doğum gününü kutlamak gibi değil. Allah Resulünün doğum gününde onun ilkelerinden nem kapma, kendimize yön verme olmalıdır. Son zamanlarda Sünnete büyük bir saldırı vardır. Bu saldırı adı Ahmet Mehmet’ten, gelmektedir.

Batının din düşmanlarının bir projesi olduğunu düşünüyorum. İlimli İslam, sünnetsiz, şeraitsiz İslam, fıkıhsız İslam empoze edilmek isteniyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. Allah din düşmanlarına, hainlere fırsat vermesin, hepimizi iki cihan serverı Muhammed Mustafa Sallalahu aleyhi vessellemin Şefaatine nail eylesin. O yüce peygamberin ilkeleri ümmet fertlerinin kılavuzu olması dileğimle… Selamla kalın selamette kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.