banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Yapıcıoğlu: Özyönetim yöntem olarak doğru değil

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu özel bir televizyon kanalına gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yapıcıoğlu, HDP/DTK’nin özyönetim-özerlik ilanının yöntem olarak doğru olmadığını söyledi.

Yapıcıoğlu şöyle konuştu: “Sokakların girişlerine barikatlar kurarak veya sokakları kazarak oraya devletin girmeyeceği, artık oradaki halkın kendi kendini yönetmesi şeklindeki söylem çok gerçekçi bir şey değil. Eğer HDP şunu söylüyorsa veya özyönetim ilan eden her kimse; ‘Biz bunu siyaseten tartışmak istiyoruz. Bütün toplum da bunu tartışsın. Neticede halk karar versin’ diyorlarsa bu anlaşılabilir bir şeydir. Ama ‘Ben öz yönetim ilan ettim, bundan sonra buraya devletin hiçbir memuru giremez. Polis giremez… şeklindeki bir söylem olayı bu noktalara getirdi.”

Çatışmalı bölgelerde halkın göç ettiğine dikkat çeken Yapıcıoğlu, bu sayının yüz bini geçtiğini ve can kayıplarının da çok fazla olduğunu hatırlattı.

“Üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz”

“HDP- HÜDA PAR gerilimi mi isteniyor” sorusuna ise Yapıcıoğlu şöyle cevap verdi: “Bunu yapmaya çalışanlar olabilir. Tabi biz kapalı kapılar ardında, karanlık dehlizlerde kim neyi planlıyor, onu bilebilecek durumda değiliz. Fakat buradaki halkın karşı karşıya gelmemesi için veya siyasi partilerin birbirini düşman olarak bellememesi için siyasi rakipler olarak kalmak için herkesin dikkatli olması gerekir.  Biz üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz.  Umuyor ve diliyoruz ki herkes dikkatli olur ve herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirir.”

Yapıcıoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Rusya ziyareti hakkında ise “Bir insan kendi memleketi ve kendi insanının aleyhine olabilecek şekilde gidip başka bir memlekette iş tutarsa bu affedilebilecek bir şey değildir. Ancak böyle bir şeyin olduğuna dair elimizde herhangi bir delil yoktur. Çokça söyleniyor ancak Rusya’da neler konuşuldu, hangi amaçla bu ziyaret yapıldı, kendileri açıkladıktan sonra belki o zaman bir yorum yapabilecek durum da olur.” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.