banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Windows Live Messenger kapanıyor

Microsoft'un uzun yıllardır kullanılan ve zamanının en çok kullanılan anlık mesajlaşma yazılımı MSN Messenger ya da yeni adıyla
Windows Live Messenger için yolun sonu gözüktü.
Uzun zamandır dedikodu olarak konuşulan bu hadise, Microsoft'un Skype blogunda resmiyet kazanmış oldu.  Tony Bates tarafından yapılan açıklamaya göre 2013 yılının ilk çeyreğinde Windows Live Messenger kapanacak. Windows Live Messenger hizmetinin kapanmayacağı tek ülke ise Çin olacak.
Messenger'ın yerine Skype kullanımına alıştırma başlangıcı olarak Skype 6.0 sürümündeki Hotmail hesabıyla oturum açabilme özelliği olarak görülüyor. Yavaş yavaş kullanıcılar Live Messenger yerine Skype üzerinden oturumlarını açıyorlardı.
Yaklaşık 12 yıllık geçmişi bulunan MSN Messenger'ın kapatılıyor olması pek çok kullanıcıyı üzecek. MSN Messenger'ı zamanında kullanan kitle, Live Messenger'ın ilk çıktığında da eleştirileri yöneltmişti. Oldukça alışılmış ve basit bir arayüzü olan MSN Messenger, Windows Live Messenger ile daha karmaşık bir hale gelmişti.
Facebook sohbetin çıkmasın ve akıllı telefonlarda Whats App gibi uygulamaların artmasından sonra Live Messenger kullanımı her geçen gün daha da azaldı.  Yine azımsanmayacak bir kullanıcı kitlesine sahip olsa da, Skype'a geçiş süreci biraz sancılı olacaktır diye düşünüyoruz.
:
KAYNAK:Tolga Küçükyılmaz / ShiftDelete.Net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.