banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Whatsapp Yazılan her şeyi okumuşlar!

Geçtiğimiz günlerde anlık mesajlaşma platformu Whatsapp üzerinde bulunan bir açık, kullanıcıların gizlilik ayarlarını tekrar gözden geçirmesine sebep oldu. Bu açıktan faydalanan hackerlar, kullanıcıların yazışmalarını görüntüleyebildi.

Whatsapp'ın kullanıcılara sunduğu özelliklerden biri okundu bilgisini kapatmak. Gizlilik bölümünden yapacağınız bir ayarla okundu bilgisini kapatabiliyor ve Whatsapp'ın meşhur 'mavi tık'ının çıkmasını engelleyebiliyorsunuz. Bu ayar yapılı durumdaysa karşı taraftan gelen mesajları okusanız dahi okuduğunuz anlamına gelen mavi tık karşı tarafa gitmiyor.
 
Fakat bu özelliğin bir açığı da geçtiğimiz günlerde keşfedildi. Bu açığa göre, bir ses dosyasını karşı tarafa atmanız durumunda, karşınızdaki kişinin okundu bilgisi kapalı olsa dahi mavi tık çıkıyor. Herhangi bir yazı, resim, video dosyasında okundu bilgisi çıkmazken, ses dosyasında durum farklı. Bu şekilde de karşı tarafın bu gizlilik ayarını açıp açmadığını hızlı bir şekilde öğrenebiliyorsunuz.
 
Whatsapp'ta bulunan bir başka açıktan faydalanan sanal korsanlar ise kullanıcıların mesajlarını görüntülediklerini iddia ediyorlar.

(Türkiye)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.