banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Urfa’daki O Mekanlar 24 Saat Kamera İle Takip Edilecek

Son yıllarda turizm ve tanıtımdaki uygulamaları ile 2017 yılında Şanlıurfa tarihinin en yoğun turist akınını şehre kazandıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yeni çalışması ile tarihi alanları 24 saat esaslı olarak kameralarla takip edecek ve olası olumsuz olaylara kendi bünyesindeki güvenlik güçleri ile anında müdahale edecek. 

12 bin yıllık geçmişe sahip medeniyetler başkenti Şanlıurfa'nın tarihi değerleri, Büyükşehir Belediyesi ile emin ellerde. Sorumluluk alanını genişleten Büyükşehir Belediyesi, tarihi alanları artık 24 saat esaslı olarak kameralarla takip edecek ve olası olumsuz olaylara anında müdahale edecek. Kamera sisteminin kurulma aşamasında olduğu bölgeler yeşil alan çalışmalarının da tamamlanması ile Şubat ayında halkın hizmetine sunulacak. 
Balıklıgöl Platosu, Haleplibahçe, Kızılkoyun, Tarihi Urfa Kalesi, kale dibi ve çevresini kapsayacak çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler alan Başkan Nihat Çiftçi, "Şehrini seven Büyükşehir kadroları olarak Şanlıurfa'nın turizmde hak ettiği yere gelebilmesi için yapılması gereken neyse onu hayata geçireceğiz" dedi. 

BAŞKAN ÇİFTÇİ: BU ŞEHİR SAHİPSİZ DEĞİLDİR
2018 yılında turizmdeki hedeflerinin 1 milyon üzeri turist olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'nın kalbi olarak nitelendirdiğimiz Balıklıgöl Platosu, Tarihi Urfa Kalesi, Kızılkoyun, kale dibi ve çevresini kapsayan bölgedeki nekropol alanlarında kaya mezarlarını turizme kazandırdık.  Ardından bölgede oramı ve çevre düzenlemesini yaptık. Şimdi bir yandan ağaçlandırma ve yeşil çalışmasını yürütüyor diğer yandan ise güvenlik sistemi için gerekli olan kamera sistemini kuruyoruz. Gerek alanlarımızın gerekse buraya gelen halkımızın güvenliği bizim için çok önemli. Onun için proje kapsamında güvenlik kameraları takılıyor. Destek Hizmetlerine bağlı olarak Güvenlik Şube Müdürlüğümüz tarafından buranın güvenliği de büyükşehir belediyemiz tarafından sağlanacak. Güvenlik, onarım, ağaçlandırma, bitkilendirme, yüzey örtü çalışmaları ile bölgenin düzeni ve nimazı hepsi Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından sağlanacak. Şubat sonu gibi tüm çalışmalarımızı bitireceğiz. Turizm sezonu başlıyor ve bu alanların en iyi şekilde değerlendirmesi adına çok güzel çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bu şehir sahipsiz değildir. Bu sorumluluğu üstleniyor ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi. 
Başkan Çiftçi, alandaki temaslarının ardından Balıklıgöl'de yapımı hızla süren alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.