banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Uluslararası GAP Tarım ve Hayvancılık Kongresi Başladı


Osmanbey Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda başlayan Uluslararası GAP Tarım ve Hayvancılık Kongresine, Ukrayna, İran, Yunanistan, Bulgaristan, Irak, Suriye, Azerbaycan ve Afganistan’dan katılan bilim adamlarıyla beraber toplamda 425  bilim adamı bildiri sunmak üzere katılıyor.
Programın açılışında konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, GAP’ın başkenti olan Şanlıurfa’da, tarımın mevcut durumunun tüm yönleriyle ve olabildiğince geniş katılımlı olarak tartışılmasının bir gereklilik olduğunu söyledi. Ziraat Fakültesi tarafından 1999 yılından bu yana düzenlenen GAP Tarım Kongreleri vasıtasıyla, bölgenin ve ülkenin tarım sorunları ve çözüm önerilerinin geniş katılımlı platformlarda ele alındığını belirtti.
 Şimdiye kadar ulusal düzeyde düzenlenen kongrenin bu yıl uluslararası düzeyde gerçekleştirildiğini dile getiren Rektör Taşaltın; “Tarımın bugünkü durumunu ve geleceğini tartışmayı, sorunları tespit etmeyi, gerçekçi ve pratiğe aktarılabilme şansı yüksek öneriler geliştirmeyi ve tarımın sıkıntıları konusunda kamuoyunun dikkatini çekmeyi hedefleyen bu kongrenin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen kişi ve kuruluşlara teşekkür ederim” dedi. 
Kongrenin açılışında Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sevgili, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gündoğan, MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Barut ve düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Turan Binici de birer selamlama konuşması yaptılar.
3 gün boyunca devam edecek olan 1. Uluslararası GAP Tarım ve Hayvancılık Kongresinde 590’ı sözlü 200’ü poster olmak üzere toplamda 790 bildiri sunulacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.