banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Twitter'da büyük temizlik başladı!

Sahte hesapların kapatılmasıyla yaşanan bu düşüşün devam edeceği belirtiliyor


Sosyal paylaşım ağı Twitter son iki gün büyük bir operasyon başlattı. Twitter, sahte hesabı olanlar, gerçek hesabı olup da pasif durumda olanları, blok şeklinde takip yapanları tek tek tespit ederek hesablarına el koydu. Şu ana kadar Twitter'da binlerce kişinin hesabı kapatıldı. Özellikle yüksek sayıda takipçi sayısı olan kullanıcılar, takipçilerinin bir anda düşmesine şaşırdı kaldı. Sahte hesapların kapatılmasıyla yaşanan bu düşüşün devam edeceği belirtiliyor. Ayrıca, hesabını aktif olarak kullanmayan kullanıcıların da hesapları tehlikede. Çünkü, Twitter bunları da sahte olarak algılıyor.

Twitter'da özellikle Gezi Parkı olayları sırasında sahte hesaplar sık sık gündeme geliyordu. Bazı kullanıcılar açtıkları sahte hesaplarla yalan yanlış haberler yayıyordu.  Yine birçok program, Twitter'da sahte kullanıcı temin etmek için para karşılığında iş yapıyor. Bu programların temin ettiği kullanıcıların tamamına yakını sahte hesaplardan oluşuyor. Twitter'ın tüm bunları dikkate alarak operasyon başlattığı tahmin ediliyor.

TAKİPÇİ SAYILARINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Konuyla ilgili olarak Dünya Bülteni'ne konuşan Uluslararası Sosyal Medya Derneği(USMED) Başkanı Said Ercan, "Twitter Türkiye'de ciddi operasyon başlattı. İki gün önce somut bir şekilde başlayan operasyonla beraber bot hesaplar, sahte fake hesaplar ve kullanılmayan yumurta kafa diye tabir ettiğimiz açılmış ama kullanılmamış gerçek kişi hesapları hızlıca toplu halde kapatılmaya başladı." dedi.

Bunun dışında çok spam yiyen engellenmiş hesapların da bir bir askıya alındığını belirten Said Ercan,  Twitter'da hemen hemen herkesin hem takip ettiği sayı hem takipçi sayısı az ya da çok düştü. Daha önce sosyal medyada takipçi yüklettiği söylenen Dr. Erol Köse gibi ünlü isimlerin takipçi sayıları 2 milyondan 900 binlere kadar düştü." diye konuştu.

"GEZİ SÜRECİNDE 1 MİLYON HESAP AÇILDI"

Gezi sürecinden hemen sonra Türkiye'de 1 milyona yakın yeni hesap açıldığını belirten Ercan şöyle devam etti: Dünyada başka bir ülkede olmadığı kadar hesap alınıp satıldı. Çok ciddi paralara hesaplar elde değiştirdi bu inorganik hareketler Twitter için şikayet oluşturdu bilindiği gibi twitter kurucusu Jack Dorsey gezi ile ilgili bir tweeti retweet etmiş o dönem çok ses getirmişti.

"HESAPLARA DIŞARIDAN ERİŞİM YAPILIYOR"

Hesabınıza sizin isteğiniz dışında da şifrenize gerek kalmadan takipçi yüklenebiliyor son dönemde botlarla böyle toplu yükleme ve unfollow işlemi yapılarak bazı hesapların kapatılması sağlandı.

KULLANICILARA TAVSİYE

Maalesef kurunun yanında yaş da yanıyor bir çok gerçek hesap da bu sürede askıya alındı. Kullanıcılara tavsiyemiz hesaplarını aktif kullansınlar bilmedikleri linklere tıklamasınlar başka kullanıcılardan #ff , RT ve Favori alsınlar toplu takip yapmasınlar. Düzenli tweet atsınlar."

Mehmet Güner - Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.