banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Trafikte artık itiraz şansı kalmadı

 Yaklaşık 4 saat kayıt yapabilme özelliğine sahip olduğu belirtilen Destek Göz ile gece çalışmalarında ışıklı kayıp yapabilme imkanının olduğu kaydedildi. 

Trafik polislerinin şapkalarının ön kısmına takarak yapacakları işlemler ve sürücülerle yaptıkları konuşmaların kaydedilmemesi ile sürücüler ve polisler arasında yaşanacak tartışmaların önüne geçmesi planlanıyor. Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar, özellikle trafik polislerinin görev yaparken değişik ithamlara maruz kaldığını belirterek, "Bu ithamlar neticesinde polise yönelik, hem hukuki, hem adli yönden soruşturmalar açılıyor. Ancak bu ithamlarla ilgili polisin haklılığını ortaya koyacak kanıtları sunmakta güçlük çekiyoruz. Bunun için arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız çalışmalar neticesinde, çağın gerektirdiği teknolojik imkanlardan yeteri kadar yararlanamadığımızı tespit ettik. Bu çerçevede bilgi işlem şubemize bir talimat verdik ve bir çalışma başlatmalarını istedik" dedi. 

Bilgi işlem merkezinin bu çalışmayı 3-4 aydır sürdürdüğünü belirten Atilla Çınar, "Bunun kullanım ve işletme hakkını da Denizli Emniyet Müdürlüğü olarak aldık. Arkadaşlarımızla birlikte bu uygulamayı başlattık. Şu ana kadar 10 tane yapıldı. Bunun maliyetini tamamen Denizli Valiliği ve İl Özel İdare Müdürlüğü karşıladı. Umuyorum ki ileride bu tip çalışmalar yaygın hale gelecek. İçişleri Bakanlığı'na konuyu intikal ettirdik. Bakanlığımızdan uygun görüş geldiği taktirde kullanmaya başlayacağız" dedi.

Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar cihazla ilgili kullanım hakkını aldıklarını da sözlerine ekledi. 

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.