banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

TEKNOKENTE YENİ ALAN


Akçakale ilçesinde bulunan, Milli Emlak’tan devri tamamlanan 750 dönüm üzerine kurulu Vali Ziyaeddin Akbulut meyve fidanlığı, 2014 yılında il özel idare müdürlüğü ile bitecek olan kira sözleşmesi ile Harran Üniversitesi’ne devredilecek.
Bu bağlamda Harran Üniversitesi rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ve rektör yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Yılmaz,Vali Ziyaeddin Akbulut meyve fidanlığını gezerek görevlilerden bilgi aldılar.
Yapılacak olan çalışmayla alakalı bir açıklamada bulunan Harran Üniversitesi rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu; “Harran Üniversitesi Türkiye’de tarım alanında ilk Teknokent’i kuruyor.
Bölgede kurulacak tarım ağırlıklı teknokent, sulu tarımla birlikte ortaya çıkan köklü sorunların üstesinden gelmek, tarımsal ürünleri bölgede sanayi ürünlerine dönüştürmek, biyoteknoloji, sulama teknolojisi, yenilenebilir enerji gibi konularda tarımsal teknolojiyi ön plana çıkarmayı hedefliyor. Yeni teknolojiler üretmeyi, yaptıkları çalışmaları ulusal ve uluslararası düzeyde ilgililere aktarmayı hedefleyen teknokentimizle Şanlıurfa’ya önemli bir hizmeti getirdiğimize inanıyorum. Teknokentte eğitim, bilim ve teknolojinin gelişmesini sağlayacak yeni bilgileri elde etmek veya mevcut bilgilerle yeni malzeme, ürün ve araçlar üretmek, bilgiye dayalı sistematik olarak yeni projeler üretebilmek, süreç ve hizmetler oluşturma veya mevcut olanları geliştirmek amacı ile düzenli çalışmalar yapılacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.