banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

SIM Kart değişirse başınıza ne gelir?

Telefonunuzdaki SIM kart değiştiği zaman, numaranız değişmese bile başınıza neler geleceğini biliyor musunuz? İnternet bankacılığını sık kullananlar, önerilerimi mutlaka dikkate alsınlar.

İnternet bankacılığı, size hem zaman kazandırıyor hem de hesaplarınızı kontrol etmeniz için çok farklı seçenekler sunabiliyor. Yetkili kişilerden basın mensuplarına gelen bilgilere bakıldığında, ülkemizde internet bankacılığı kullanımı hızla artıyor.

Artış eğilimindeki bu yeni alışkanlığınız, beraberinde size sürpriz sorunları da getirebiliyor.

Geçtiğimiz günlerde, tutkunu olduğum iPhone 3GS’ten iPhone 4’e terfi ettim. Bu terfi işleminde, yapmanız gereken değişikliklerden biri de yeni cihazın gereksinimi olan Micro SIM olarak adlandırılan normal kullandığımız SIM kartlardan daha küçük olan yapıya geçmek.

Bu konuda cep telefonu operatörleri size anında destek oluyor ve kolayca bu geçişi yapabiliyorsunuz. SIM kartınız değiştikten sonra ise sizi bazı sürprizler bekliyor.

Bunlardan en basiti, en az 48 saat internet bankacılığı kullanamıyor olmanız.

HSBC ile yaşadığım bu problemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Epey uğraştıran bu işlemlerin başkalarına da zaman kaybettirmesin.

Çünkü banka, telefon numaranız değişmediği halde, sim kartınız değişse bile internet bankacılığınızı kilitliyor. Durumu fark etmek de epey zor. Cep telefonunuza gelmesi gereken SMS, bir türlü gelmiyor.

Bir şekilde telefon üzerinden bankaya ulaştığınızda, detaylı bilgi verirseniz bu sorunun nedeni ortaya çıkıyor ve SIM kart değişikliğinden dolayı böyle bir uygulama olduğu anlatılıyor. Yeni SIM kartın onaylanması için ise bankaya fiziksel olarak müracaat etmeniz gerektiği bildiriliyor.

Bankaların güvenlik önlemi alması, anlaşılabilir ve gerekli olan bir durum. Ancak ölçüsüz önlemler, bazen müşterilerini zor durumda bırakabiliyor. Öyle ki; internet bankacılığına girmek istediğinizde cep telefonunuza gelmesi gereken SMS için verdiğiniz telefonu internetten, hatta bankamatiklerden bile kolayca değiştirebiliyorsunuz.

Telefon numarasını değiştirmek bu kadar kolayken, telefon numarası değişmediği halde sadece bir SIM kart değişikliği yüzünden internet bankacılığının kilitlenmesi, hem de bunun en az 48 saat sürmesi anlaşılabilir gibi değil.

Tavsiyeler

Bu konun hemen ardından, bir önceki yazımda başlattığım tavsiyeler bölümüne devam ediyorum

Yazılım Tavsiyesi: RockMelt

Ülkemizdeki en popüler sosyal ağ olan Facebooka sıkı sıkıya bağlıysanız, o zaman tarayıcınızı da değitirme vakti gelmiş demektir.Facebook için tasarlanan yeni tarayıcıya ilk göz atanlardan olabilirsiniz.

Donanım Tavsiyesi: Verbatim Dizüstü Fare Pedi

Şimdiye kadar optik medya (CD/DVD) markası olarak tanıdığımız Verbatim, çok ilginç ürünleri ülkemize getiriyor. Şu anda kullanmakta olduğum, dizüstü bilgisayarlar için fare pedi de bunlardan biri. Kullanması kolay, hafif ve son derece şık. Buraya tıklayarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

İnternet Sitesi: R10.net

Bilgisayarı ve interneti kullanmaktan öte, bir şeyler öğrenmek ve geliştirmek istiyorsanız, sizinle aynı fikirde olan çok sayıda kişiyi bulabileceğiniz teknik bir platform olarak bu siteyi tavsiye ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.