banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Şiddeti Körükleyenlere karşı uyarı işareti istediler

Genç Siviller, Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) televizyon kanallarında yayımlanan her türlü program, dizi ve filmde kullanılmasını zorunlu tuttuğu akıllı işaretlere bir yenisinin eklenmesini istedi. Neredeyse her gün yayımlanan tartışma programlarına konuk olan emekli askerlerin şiddeti kışkırtarak, demokrasi dışı örnekler oluşturduğunu savunan Genç Siviller, RTÜK'ün akıllı işaretlere "emekli paşa çıkabilir" uyarısını da eklemesini talep etti.

Genç Sivillere göre bu işaret "Her yaş grubundan sivil üzerinde olumsuz etkiler oluşturacak davranış ve görüşler içerir" mesajını verecek.

 

Şiddet, kaba söz, ayrımcılık

Genç Siviller'e göre "emekli paşa çıkabilir" uyarısının altında ise şu uyarının yer alması gerekiyor: "Bu işaretin bulunduğu program her yaş grubundan sivil üzerinde olumsuz etkiler oluşturacak davranış ve görüşler içerir. Programın olası zararlı içeriği: şiddet ve korku, demokrasi dışı örnek oluşturabilecek davranışlar, ajitasyon, kaba söz, ayrımcılık, erleri harita üzerinde işaretlenmiş istatistik bilgileri olarak görmek, 'Askerler ne yaptıysa doğru yaptı, bütün suç siyasilerin' anlayışını benimsetmek olarak belirlenmiştir."

 

'RTÜK'E mail atın'

"RTÜK'ten tartışma programlarında ve haber bültenlerinde de bu işareti kullandırmasını istiyorsanız siz de destek olunuz! Arayınız, mail atınız" çağrısını yapan Genç Siviller, adres olarak RTÜK İzleyici Bildirimleri'ni gösterdi.

 

Yaş sınırlaması yok

Öneriyi Taraf'a anlatan Genç Siviller Hareketi Sözcüsü Turgay Oğur "Sürekli televizyonlara çıkan birkaç tane emekli paşa var. Bunlar da sürekli haritalar üstünde silahlardan bahsediyorlar. Savaş taktikleri veriyorlar. Bu, artık hepimizin sinirlerini çok bozuyor" dedi. O nedenle de RTÜK'e yeni bir akıllı işaret önerisinde bulundukları ifade eden Oğur, "Bu akıllı işaretin yaş sınırı yok. Yıllardır oralarda görev yapan insanlar şimdi emekli olup çıkıp 'ah bize verseler de orayı nasıl düzeltirdik' tarzında konuşmalar yapıyorlar. Bu çok gülünç ve diğer taraftan da sinir bozucu" diye konuştu.

Yeni işaret önerisinin işaretin fikir babalığını yapan Ahmet Turhan Han ise, "Son dönemlerde artan terör olaylarını bahane ederek televizyonlara çıkan emekli paşaların 'Şurayı bombalayalım, burayı bombalayalım' tarzında diyalogları vardı. Biz de buna dikkat çekmek istedik aslında" diye konuştu.

TARAF

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.