banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Şiddet olayları besicileri de vurdu

Kurban Bayramı’na 10 gün gibi kısa bir süre kalmasına rağmen Şanlıurfa da ki hayvan pazarında büyükbaş ve küçükbaş hayvan satışından ve fiyatların düşüklüğünden şikâyetçi olan besiciler, yetkililerin bir an önce sorunlarına çözüm bulmasını istediler.

Hayvanlarını satmak için çevre illerden Şanlıurfa’ya gelen hayvan sahipleri piyasaların durgun olmasından dolayı ciddi zararlar ettiklerini söylediler. 

Besicilerden Reşit Babacan, “Olaylar piyasayı ciddi anlamda etkiledi. Devletin buna bir an önce el atması lazım. Şu an yaşananlardan dolayı en büyük zararı bizler görüyoruz. Devletin büyükleri bu zararları görmüyorlar. Devlet insanlarına sahip çıkmalıdır. Ben 150-200 koyun getirmiştim, bunların bir tanesini satmadan geri götürüyorum.” dedi.

Hayvanlarını satmak için Ağrı’dan geldiğini söyleyen Ali Eşref Kösedağ, yaşanan şiddet olaylarının hayvan satışlarını da etkilediğini belirterek, şöyle konuştu: “Diyarbakır’da koyun satıyordum. Dediler Şanlıurfa’da canlı koyunun kilosu 8 TL Şanlıurfa’ya geldim. Bu söylenen de yalan çıktı. Terör olaylarından dolayı insanlar hayvanlarını erkenden yayladan indirdiler. Herkes aniden hayvanlarını piyasaya çıkartınca fiyatlarda düşüş yaşandı. Şu an Türkiye genelinde hayvan sahipleri bataklıktadır. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bursa’ya da hayvanlarımı götürmeyi düşünüyordum ama bakıyorum ki hayvanlar para etmiyor artık.” 

“Tarım Bakanlığı üreticiye sahip çıksın”

Hayvan piyasasına sabit fiyatın getirilmesini isteyen Kösedağ, “Hayvan fiyatları sabit olmadığı için hayvan sahipleri çok ciddi zararlar ediyor. Kasaplar fiyatları öldürerek alıyorlar. 20 TL’ye alınan etin kilosu 35-40 liraya satılıyor. Maalesef buna müdahale eden yok. Tarım Bakanlı’ğına seslenmek istiyorum ‘elini vicdanına koysun ve hayvan fiyatlarına rayiş getirsin’ ben bu yıl satışlara devam ettim ama önümüzde ki yıl devam edemeyeceğim.” ifadelerini kullandı. 

“Şiddet olayları yaylaları boşalttı”

Hayvan alım satımına Tarım Bakanlığı’nın rayiş getirmesini isteyen bir başka besici Kenan Yıldız ise “Ben de Ağrı’dan geldim. Burada koyun iyi satılıyor diye geldik fakat satışlar hiç yok. Türkiye genelinde hayvan piyasası çok durgun. Biz canlı etin kilosunu 20 TL’ye satarken kasaplar bunu 40-50 liraya satabiliyor. Tarım Bakanlığı’nın buna müdahale etmesi lazım. Üretici olarak çok sıkıntı yaşıyoruz.” dedi. (Mustafa Bikeç/ Mehmet Demir-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.