banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şanlıurfa İnternet Kullanıcıları Dikkat!

Günümüzde hemen her ülkede bilişim teknolojilerinin kullanımı, bireysel ve toplumsal yaşamımızın büyük bir kısmını etkilemektedir. Bilişim teknolojileri hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Ancak yaşanan bu gelişim beraberinde bir takım hukuki sorunları ve sorumlulukları da ortaya çıkarmaktadır. Bu alanla ilgili her geçen gün karşımıza yeni suç tipleri çıkmakta yada mevcut suç türlerinin yeni işlenme şekillerine aracı olmaktadır.
Bu değişime ve gelişime en açık alanı ise Bilişim Suçları oluşturmaktadır. Ülkemizde son yıllarda bilgisayar kullanımının hızla artması ile sanal alemdeki suç oranlarında da hızlı bir artış yaşanmaktadır. Bu çerçevede bilişim suçları, toplumu tehdit eden önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmıştır.

Son günlerde ortaya çıkan ve gittikçe yaygınlaşarak birçok kişinin mağdur olmasına sebebiyet veren bu suçlardan bir tanesi de vatandaşlarımızdan virüs aracılığı ile Polisimizin adı kullanılarak para talep edilmesidir. Bu suç türünde casus yazılım kullanılarak internet kullanıcılarının bilgisayar ekranın kaplayarak bilgisayarı çalışmaz hale getiren "Türk Polis Siber Suç Bölümü" başlıklı bir sayfa oluşturularak internet kullanıcılarının suça karıştıkları gerekçesi ile bilgisayarlarının kilitlendiği ve haklarında soruşturma yapılmaması için "Ukash ve Paysafe Card" gibi Online Ödeme Sistemleri ile para istenmektedir.

Yeni ortaya çıkan bu dolandırıcılık suçunda Emniyet Teşkilatının adı kullanılarak para istense de bilinmelidir ki Emniyet Teşkilatımız bünyesinde Türk Siber Suç Bölümü isimli bir bölüm bulunmamakla birlikte gerek Emniyet birimleri olsun gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan hiçbir kamu görevlisi vatandaşlarımızdan para, kontör vb şeyler talep etmez.

Söz konusu uyarı bilgisayarlara virüs yoluyla gönderilmekte olup tamamen dolandırıcılık amaçlıdır. Vatandaşlarımızın bu tür duyuru ve uyarıları dikkate almaması gerektiğini önemle rica eder, bu tip olaylarla karşılaşan vatandaşlarımızın Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri ile irtibata geçmesini rica ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.