banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Şanlıurfa Fen Lisesinden Bilim Şenliği

Sergide Zekâ oyunları ve gösteri deneylerinin sergilendiği Bilim Şenliğinde Fizik, Kimya, Biyoloji Matematik, Tarih, Edebiyat ve Yabancı Dil alanlarına ek olarak Hat Sanatı alanında yapılan çalışmalara yer verildi.
3 gün sürece açık olacak bilim şenliğinin açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet PALA yaptı.
Açılışa Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala’ nın yanı sıra Milli Eğitim Müdür yardımcıları Halil Ömer Coşkun, Mehmet Sarmış, Okul Müdürü Nihat Gürkan, veliler ve öğrenciler katıldı.
Tek tek stantları gezen İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ve katılımcılar öğrencilerin yapmış oldukları projeler hakkında bilgiler aldılar.
Sergi ile ilgili bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet PALA, “Şanlıurfa Fen Lisesinin gerek TÜBİTAK yarışmalarında gerekse LGS sınavlarındaki üstün başarılarıyla Türkiye’de örnek olan okullardan biridir. Bugün burada belki de ülkemize yön verecek ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak bilim adamlarını yetiştirecektir. Gezdiğim stantlarda genç mucitlerin çalışmaları beni çok etkiledi. Bunları görünce geleceğimizin emin ellerde olduğunu bir kere daha farkına vardım. Herkesi kutluyorum.” dedi.
Daha sonra sergi ile ilgili görüşlerini dile getiren Okul Müdürü Nihat GÜRKAN ise  “Fen Lisesinin vizyonuna ve eğitim hayatının ruhuna uygun olarak bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Bilim şenliğinde Öğrencilerimiz projelerini Bilimi şenliğine dönüştürerek sergilemektedirler. Çarşamba akşamına kadar devam edecek şenliğe özellikle ilköğretim 2. kademe öğrencilerini ve tüm gençlerimizi davet ediyorum. Büyük emek sarf eden öğrencilerimi ve danışman öğretmenlerimi tebrik ediyorum.”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.