banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Planına Uyanların Sosyal Ağı

 

Facebook ile başlayan sosyal ağ çılgınlığı son hız ilerlemeye devam ediyor. Bu sefer Türk yapımı bir sosyal ağ internet kullanıcılarının beğenisine sunuldu. İşte yeni sitenin içeriği.

5 yıl içerisinde hayatımıza giren sosyal ağ siteleri o kadar gelişti ki, birçok insan için internet bu tarz içeriklerle aynı anda anılan bir kavram haline geldi.

İnsanların, kendi sosyal gruplarına uygun kişilerle tanıştığı bu tarz sitelerin en ünlüsü Facebook. 500 milyon üyesi ve milyarlarca dolar cirosuyla Facebook, her yetenekli gencin zengin olma hayallerinden biri haline geldi.

Neredeyse her gün yeni bir sosyal ağın dijital dünyaya gözlerini açtığı şu dönem de bir Türk grupta kendi projesini gerçekleştirdi.

Ancak bu sosyal ağı rakiplerinden ayıran oldukça ilginç bir özelliği var. Friendplans.com adlı site, geleceğini planlara yönelik bir sosyal paylaşım sistemine sahip.

Facebook hesabınızı kullanarak üye olabileceğiniz siteye, gün içerisinde hangi işleri yapacağınızı yazıyorsunuz. Ayarladığınız saatler geldiği zaman ise site planınızdaki işleri arkadaşlarınıza gösteriyor.

Saati Saatine Tutanların Sosyal Ağı

 

Örneğin, 'Perşembe günü saat 15'de İstanbul'da filme gideceğim' yazıyorsunuz. Siz güncelleme yapmadan site sizin yerinize durumunuzu değiştiriyor.  Arkadaşlarınız ise o anlık yaptığınız işleri yorumluyor.

Site aynı zamanda sizin ne kadar dolaştığınıza ve paylaşım yaptığınıza bakarak sosyallik puanlaması yapıyor. Kısacası sizin sosyal olup olmadığınızı sitenin özel hesaplama sistemi karar veriyor.

Mevcut yer bazlı sosyal ağlarda, kullanıcılar bulundukları mekanda olduklarını telefonlarıyla ispatlamak zorunda.

Buradaki sistemde ise Friendplans kullanıcılarının dürüstlüğüne güvenmiş. Ancak, sırf sosyal görünmek için gitmediği yerler hakkında plan yapan insanlarca bu sistemin sömürülmesi mümkün. Türk yapımı sosyal ağa bu adresten ulaşabilirsiniz.

Yazan: Cem Süer
SDN - ShiftDelete.Net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.