banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

Phone 5C hayalkırıklığı yaşıyor

 

Ucuz bir iPhone için Apple tarafından çıkarılan 5C modeli her ne kadar daha ekonomik olsa da 5S'e satış rakamlarında yetişemiyor.
Apple, iPhone 5C'ye olan zayıf talep nedeniyle üretimini düşürüyor. Apple'ın düşük maliyetli iki tedarikçisinin dördüncü çeyrekte siparişlerini azaltacağını bildirdiği kaydedildi.
Geçtiğimiz ay düşük-fiyatlı modelini ABD ve Çin dahil olmak üzere 11 ülkede satışa sunan Apple, tüketicilerin daha pahalı olan 5S modeline yönelmesiyle 5C'de istediği başarıyı yakalayamadı.
Dow Jones ajansının ismini açıklamadığı yetkililere dayandırdığı haberine göre, Apple'ın dördüncü çeyrekte 5C üretimini yüzde 20 düşüreceği kaydedildi.
ÇİN ÜRETİMİNİ YARI YARIYA DÜŞÜRECEK

Mac Rumours‘un haberine göe ise, Apple Çin’de paralel ithalat sayesinde daha ucuz fiyatlarla satılan iPhone 5C’ler sebebiyle iPhone 5C’nin üretim adedini 300 binden 150 bine indirecek.
Apple’ın iPhone 5C üretim adedini yarı yarıya indirmesi ise iPhone üreticisinin elinde yeterince iPhone 5C stoğu bulunduğuna işaret ediyor. Çin’deki bu yasal olmayan pazar yüzünden orijinal iPhone 5C’leri satamayan Apple üretim adedini azaltarak öncelikle elindeki stoğu satmaya odaklanmak istiyor.
KAYNAK: THELİRA

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.