banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Birecik Ankara

MİT Facebook ve Twitter Kullanıcılarını Takip Ediyor

Vatan Gazetesi’nin haberinde göre izleme kapsamında MİT’in devlete karşı işlenen suçlar ve casusluk faaliyetiyle ilgili çalışıldığı belirtilirken, bu anlamda şahısların takibe alınmadığına dikkat çekildi.

 

MİT kamunun stratejik güvenliği kapsamında oldukça geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Bu anlamda tehdit unsuru barındırabilecek tüm alanlar istihbarat açısında kaynak olarak değerlendiriliyor. Nitekim bu çerçeveye Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlar da giriyor.Yapılan açıklamada tüm bu süreçlerin kanunlar dahilinde yürütüldüğünün altı çizilirken, MİT’in güvenlik konusunda kişi ve kurumlara eğitim verdiği de ortaya çıktı.

 

Ayrıca MİT’in ortam dinlemesi yapmadığı da yetkililerce vurgulandı.Diğer yandan MİT yetkilileri mobil cihazların takibi konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akıllı telefonların rahatlıkla dinlenebileceği ve izlenebileceği dile getirilirken, uluslararası istihbarat örgütlerinin de Türkiye’de bu gibi faaliyetlerde bulunabileceği hatırlatıldı.

 

Kullanıcıları uyarmayı da ihmal etmeyen MİT yetkilileri, hurdaya çıkmış bilgisayarlardan gizli bilgiler çıktığına değinerek, “Faks pek başvurulmayan bir yöntem. Cep telefonlarına SMS olarak gönderilen bir programla dinleme yapılıyor. Akıllı telefonlarda hiçbir şey gizli kalmıyor. Bilgisayar kamerasına dışarıdan girilerek ortam dinlemesi yapılabilir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.