banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Millimotor Google'ye Rakip Oldu

Son günlerde ülkelere karşı aldığı tavırlar nedeniyle bu siteye karşı ilginiz azalmaya başladıysa diğer arama motorlarını deneyebilirsiniz. İşte Google'a alternatif olabilecek 10 arama motoru.

Bir dönemin efsanevi arama motoru Google artık sadece internet üzerinden hizmet vermiyor. Cep telefonu bile tasarlayan firma, şu anda dünya üzerinde medya kadar etkili ve güçlü bir kurum haline geldi. Google'ın bu gücünü son zamanlarda olumlu yönde kullanmadığını görüyoruz.


Felsefesi 'kötü olma' olan Google hareketleriyle tam tersi bir davranış sergiliyor

Ünlü arama motoru devlet üstü bir kurum olmak stratejiler geliştiriyr. Çin'e karşı açtığı savaşla dünya gündemine oturan internet firması devletlere karşı olan tutumlarını ilerleyen aylarda da devam ettirdi. Ülkemizlede bir soğuk savaşa giren ülke en sonunda geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net hazırladığı araştırma konusuyla, bazı özellikleriyle Google'ı bile geçen 10 arama motorunu biraraya getirdi.

10- Mizahi rakip

Ülkemizin Google ile girdiği vergi savaşından sonra olaya mizahi bakan bir arama motoru yayın hayatına başladı.

www.millimotor.com

Millimotor.com adlı bu site Google'ın yanlışlarını ve ülkemizin isteklerini ince esprilerle içeriğine yansıtmış.

9- Çin'den sanal cevap

Geçtiğimiz aylarda alev veren ve iki tarafında kendi çarelerini üretmesini sağlayan Google ve Çin savaşı Baidu adlı arama motorunun ortaya çıkmasını sağladı.

www.baidu.com

Çinli mühendisler tarafından geliştirilmiş olan bu motor şu anda Google kadar sağlam değil.

Ancak Çin Hükümeti tarafından desteklenen site dünya çapındaki ünlü yazılımcı ve mühendisleri transfer ederek Asya'nın en iddialı arama motoru olmaya hazırlanıyor.

8- Amerika'da 'o' iddialı

Google daha emekleme aşamasındayken American Online, dünyanın en iddialı web sitelerinden biriydi. Ancak sadece Amerika bazlı hizmet vermesi ve Google'ın yeniliklerini ön görememesi nedeniyle dünya çapında büyük bir başarı yakalayamadı.


www.aol.com

Elektronik posta hizmeti, arama motoru, haber takibi ve sosyal ağ bağlantılarıyla AOL, Google'ın en büyük alternatiflerinden biri. Bu sitenin arama motoru Google tarafından destekleniyor olabilir ama içerik konusunda AOL oldukça iddialı.

7- Gerçek insanlı arama

Arama motorları genelde bilgilenmeniz için en başarılı kaynaklardan biri. Peki ama, bu sistemi gerçekten soru cevap tarzında yönetirseniz ne olur?


www.mahalo.com

Mahalo.com sorunun yanıtını veren bir işleyişe sahip. Siteye üye olduğunuz zaman, sorunuzu operatörler ve gönüllü araştırmacılar cevaplıyor.

Herhangi bir haberi, şehri, ülkeyi siteyi kısacası onların araştırabileceği her şeyi sorabiliyorsunuz. Fikir iyi olsa da hız bakımından Google'a yarışmaması sitenin en büyük eksiği.

 

 http://shiftdelete.net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.