banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Microsoft açık kaynak desteği vereceğini duyurdu

 Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre yazılım geliştiricilerin tüm platformlara yönelik uygulama geliştirme sürecini kolaylaştıracak önemli bir dizi yeniliğin duyurusunu gerçekleştirdi.

Duyurulan yenilikler arasında sunucu tarafındaki tüm  .NET yığının açık kaynaklı hale getirilerek Linux ve Mac OS platformlarına taşınacağı bildirildi.

Visual Studio tüm geliştiricilere açık hale getirildi

Microsoft, 12 Kasım'dan itibaren Visual Studio'nun tam fonksiyonlu ve genişleyebilir sürümü olan Visual Studio Community 2013'ü kullanıcılara ücretsiz olarak sunmaya başladı. Mobil cihazlardan masaüstü sistemlere, webden bluetooth’a kadar tüm platformları destekleyen Visual Studio Community 2013, kurumsal uygulamalar haricindeki her tür uygulamayı geliştirmenize yarayacak araçları bir arada sunuyor.

Uygulamalar tüm cihazlarla uyumlu olacak

Microsoft, bunun yanı sıra .NET ile çapraz platformda mobil uygulama geliştirme desteğini daha da ileri taşımak amacıyla Xamarin ile işbirliğine gittiğini açıkladı. Bu kapsamda yılın sonlarına doğru yayınlanacak  Xamarin Starter Edition ile Visual Studio desteği de gelecek.

Bunun yanı sıra yıllık hizmet anlaşmaları modeliyle sunulan Visual Studio Online için de bir dizi yeniliğin duyurusu gerçekleştirildi.

-Önizleme sürümü hazır olan ve servis modeliyle sunulan Release Management, uygulamaların yayınlanma sürecini servis altyapısı üzerinde herhangi bir kurulum veya bakıma gerek duymaksızın otomatik hale getiriyor.

-Cloud Deployment Projects ile organizasyonlar Azure üzerindeki geliştirme, test ve üretim ortamlarını daha kolay ve güvenilir şekilde kurgulayabiliyor. (Ömer Özbey-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.