banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Messenger'in sırları

Facebook, Twitter ve Google+ ortaya çıkmadan önce anlık mesajlaşma programımızda müsait olup olmadığımızı arkadaşlarımıza beliriyor, bir de birbirinden bilge sözleri profilimizde paylaşıyorduk. Peki anlık mesajlaşmada durumumuzda nelere dikkat etmek, neyi yapmak ve neyi yapmamak gerekiyor? Bunun cevabı aslında karşınızdaki kişiye göre değişiyor, çünkü herkes durumunuzu farklı algılayabiliyor. İşte anlık mesajlaşmada kullandığımız durum mesajları ve bunların karşımızdakiler tarafından nasıl algılandığı:

Sürekli çevrim içi ve müsait olan kişi

Neden böyle yapıyorsunuz: PC'niz sürekli açık, belki bir torrent indiriyorsunuz veya PC'nizi baştan başlatmak istemediğiniz için hep açık tutuyorsunuz. Dolayısıyla arkadaşlarınızın mesajlarını sesli mesaj alır gibi sonradan kontrol ediyorsunuz.

Diğerleri bunu nasıl algılıyor:
Birisi çevrim içi ise, o kişi bilgisayarın başındadır veya sık sık PC'sine bakıyordur. Müsait/Hemen dönecek/Uzakta gibi durumları kullanmalı ve kişilerinize ne beklemeleri gerektiğini bildirmelisiniz.

Neden böyle yapıyorsunuz: Müsaitsiniz ancak "Müsait" olarak görünmek istemiyorsunuz. Anlık mesajlaşmayı iş için kullandığınızı, gereksiz sohbetler için zamanınız olmadığını belirtmeye çalışıyorsunuz. Veya cep telefonundan bağlanıyorsunuz ve sık sık mesajlarınızı kontrol etmek istemiyorsunuz.

Diğerleri bunu nasıl algılıyor: Durumunuzu sıkça "uzakta" olarak ayarlamak, zamanla her zaman "müsait" olduğunuz şeklinde algılanabilir. Kişileriniz "Uzakta" durumunuzu tamamen yok saymayı öğrenebilir.

Boşta algılamasını kapatan kişi


Neden böyle yapıyorsunuz: Geri geldiğinizde mesaj bombardımanına tutulmak istemiyorsunuz.

Diğerleri bunu nasıl algılıyor: Bir kişinin boşta olup olmadığını anlamakta bu işaret çok büyük önem taşıyor. Bu özelliği etkinleştirerek yemekten veya toplantıdan geri döndüğünüzde kişilerinizi haberdar etmiş oluyorsunuz.

Daha anlayışlı olmayı amaçlıyorsanız, bu özelliği etkinleştirerek kişilerinize ne zaman hemen cevap bekleyip beklememesi gerektiğini bildirebilirsiniz.

Sürekli görünmez olan kişi

Neden böyle yapıyorsunuz:
Birisinden gizleniyorsunuz veya sadece birinin çevrim içi olup olmadığını kontrol ediyorsunuz. Uzun bir sohbete başlamak istemiyorsunuz.

Diğerleri bunu nasıl algılıyor:
Görünmez olduğunuzda, aslında anında mesajlaşma ile size erişilemeyeceğini söylüyorsunuz. Sadece siz başkalarına erişebilirsiniz.

Chip.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.