banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Libyadan LY Domainine Kesinti!

Afrikada bulunan Libya, sahibi olduğu .Ly alan adı uzantılarına sahip sitelerin önüne engel olmaya başladı! Popüler URL kısaltma servisi Bit.Lyye ne olacak?

Şu sıralar internet dünyası, Afrika ülkelerinden Libyanın beklenmeyen hareketiyle çalkalanıyor. Libyanın, internet üzerindeki alan adı uzatması olan .Ly, şu sıralar Libyanın ilgili sitesi Nic.Ly tarafından bir bir siliniyor. Bu sayede Ly alan adı uzantısına sahip sitelere de erişim sağlanamıyor.

 

Libya menşeili Nic.Ly, ilk olarak Vb.Lynin erişimini engelledi. Daha doğru bir deyişle, bu alan adını sildi. Porno içerikli siteler için URL kısaltma servisi olarak hizmet veren Vb.Ly, görüldüğü üzere Libya alan adı uzantısına sahipti. Libyalı yetkililer bu siteye daha fazla destekçi olmak istememiş olacak ki, sitenin alan adını sildi. 

 

Sitenin kurucuları, yaptıkları açıklamada Libyalı yetkililerden herhangi bir uyarı bile gelmedi diyerek tepkilerini dile getirdi. Bu sorgusuz sualsiz kapatmanın ardından, şimdi gözler dünyanın en popüler URL kısaltma servislerinden biri olan Bit.Lye çevrildi. Bit.Lynin de herhangi benzer bir sebepten kapatılıp kapatılmayacağı merak ediliyor.

:: Sizce Nic.Lynin yaptığı hareket doğru mu?

 

Yazan: Akhun Aktosun

SDN - http://shiftdelete.net/libyadan-ly-domainine-kesinti-24104.html

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.