banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

Kocaeli'de öğrenciler bilimle buluştu

Kocaeli Bilim Merkezi tarafından geliştirilen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Bilimin Ucu Bucağı Yok” projesinde ilk öğrenciler bilimle buluştu. Proje kapsamında şehir merkezinden uzak okullar ve köy okullarında eğitim gören öğrencilerin Bilim Merkezi’ne getirilmesi amaçlanmakta. Projenin ilk gününde Kandıra Safalı Köyü İlk ve Ortaokulu öğrencileri Kocaeli Bilim Merkezi’nde farklı bir gün geçirdiler.

TÜBİTAK, 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, tematik bilim oyunları, söyleşiler gibi etkinlikler yoluyla katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması amacıyla proje destekleme yarışması açtı. 100 projenin yarıştığı 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programında Kocaeli Bilim Merkezi’nin “Bilimin Ucu Bucağı Yok” projesi destek almaya hak kazanan projeler arasına girdi.

Kocaeli Bilim Merkezi, “Bilimin Ucu Bucağı Yok” projesi ile okullarının fiziksel koşullarından dolayı deney yapma imkânı az olan veya günlük yaşamında sosyal aktivitelerde bulunma yönünden kısıtlı olan öğrencilere hem bilimsel eğitim, hem de sosyal bir aktivite imkânı sunmuş olacak.

 “Bilimin Ucu Bucağı Yok” projesi kapsamında Kocaeli Bilim Merkezi, Kocaeli’de şehir merkezinden uzak ilkokul öğrencilerine  (köy okullarına) Bilim Merkezi’nde uygulamalı bilim eğitimi verecek. Bu proje kapsamında Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolle İzmit, Körfez, Başiskele ve Kandıra ilçelerindeki 17 köy okulundan yaklaşık bin 700 öğrenciye Ekim ve Aralık ayları arasında Kocaeli Bilim Merkezi’nde uygulamalı bilim eğitimi verilecek. Bu kapsamda Kandıra Safalı İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Kocaeli Bilim Merkezi’nde düzenekleri tanıyıp hazırlanan atölyelere katıldılar. İki ay boyunca 1700 öğrenci bu projeden yararlanacak. TÜBİTAK, proje kapsamında yapılacak olan eğitim etkinliklerinin gideri olan 30 bin TL’yi karşılayacak.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.