banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Öğrenci bakan

Kırtasiyeler, Bayram sonrasını bekliyor

21 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2015-2016 eğitim öğretim yılı için kırtasiye sezonu hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen kırtasiye esnafı, halkın yaklaşan Kurban Bayramı alışverişine öncelik tanıdığını belirtti.

Kırtasiye hazırlıkları tamam!

Kırtasiye sezonu ile ilgili hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen Vanlı Kırtasiyecilerden Halil Timurtaş,  halkın Kurban Bayramı alışverişine öncelik tanıdığını ifade etti.

Okulların açılmasına bir hafta gibi bir süre kaldığını hatırlatan Timurtaş, “Halkımız öğrencileri için okul araç gereçlerini almaya başladı. Genelde velilerimiz kırtasiye malzemelerinde çanta, defter ve kalem türü malzemeleri alamaya başladı. Ancak Kurban Bayramından dolayı sezon sönük başladı. Halk daha çok Bayram alışverişine odaklandığı için işlerimizin bayramdan sonra hareketlenmesini bekliyoruz.” dedi.

Kırtasiye malzemelerinde bu yıl fiyatlar yüksek

Fiyatların bu yıl Dolar’daki yükselişe bağlı olarak arttığını aktaran Timurtaş, “Kırtasiye malzemelerinde fiyat artışı yaşandı. Tabi malzemelerimizin fiyatları marka ve kalitesine göre değişiyor. Çantadan, boyaya kalem ve deftere birçok üründe fiyat artışı yaşanırken, marka faktörü de bu noktada etkilidir. Veli ve öğrencilerimize tavsiyemiz ,alacakları malzemenin kalite ve markasına öncelik tanımalarıdır.” şeklinde konuştu.

Kırtasiye alışverişi yapan müşterilerden Şenol Bektaş, “Her zamanki gibi klasik okul hazırlığı yapıyoruz. İhtiyaca binaen bir alışveriş içerisindeyiz. Bütçemizi de göz önüne alarak ellerimizde olan malzemeleri zaten almayacağız. Zaten okullar açıldığında ekstralar gelecek. Bir taraftan başladık bizler de   bütçemize göre bir şeyler alıyoruz ,Geçen yıla göre fiyatlarda yüzde 20-25’lik bir artış gözlemledik. Geçen yıl 2 liraya aldığımız bir uçlu kalem bile, 3-3,5 liradan başlıyor.” dedi.

“Geçen yıla göre yüzde 20-25’lik artış var”

Okul ihtiyaçlarını alan öğrencilerin heyecanları gözlerinden okunurken aileleriyle beraber alışveriş yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

Öte yandan okul çantaları  satan Murat Bozkaya ise işlerin başladığını, ancak bekledikleri düzeyde olmadığını ifade etti.

Bozkaya, “Fiyatlar konusunda her bütçeye hitap edebiliyoruz. 10 TL’den  başlayan çanta çeşitlerimiz 45 TL’ye kadar çıkmaktadır. Ancak dediğimiz gibi şu anda Bayram alışverişi  ön plandadır” şeklinde konuştu.

Öte yandan Bayram ve Kırtasiye sezonunun üst üste gelmesi velileri kara kara düşündürüyor. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.