banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula 1899 Hoffenheim Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI

KDP'den PKK'ye ültimatom gibi cevap

Kürdistan Demokrat Partisi, PKK’nin kendilerine yönelik ithamlarına sert bir şekilde cevap verdi.

KDP tarafından yapılan açıklamada, “Kürdistan halkının önünde sizler sorunların kaynağı oldunuz.” denilerek PKK’nin Kürt milletine sorun ve engel çıkarmaktan başka bir işe yaramadığı belirtildi.

Açıklamada,  “KDP, sizin yanlış siyasetinizin bedelini ödüyor, daha ne yapsın? Kürdistan Demokrat Partisi, birçok sebepten dolayı Kürdistan halkı ve toprağı için bedelle sonuçlanan zulmünüzü bile milletten saklamıştır.” ifadelerine yer verildi.

“Kürt milletine sorun ve engel çıkarmaktan başka ne yaptınız?”

Türkiye’nin bölge sınırı ve diğer bazı yerlere girme sebebinin PKK’nin yanlış siyaseti olduğu aktarılan açıklamada, “Kürt kurtuluş hareketi ve Kürdistan halkının önünde sizler sorunların kaynağı oldunuz. Ne siz ne de başkası ne istediğinizi, neyin peşinde olup, kim tarafından öne sürüldüğünüzü bilmiyor. Kürt milletine sorun ve engel çıkarmaktan başka ne yaptınız?” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Neden gidip sorunlarınızı Türkiye’yle çözmüyorsunuz? Madem Türkiye’ye karşı gelemiyorsunuz, neden Kürdistan Bölgesi için sorunlara sebep oluyorsunuz?

Kürdistan halkının, sizin Kürdistan Bölgesi’ne neler yaptığınızı bilmesi ve zulmünüzün ufak bir bölümünden haberdar olması için harabeye dönmesine sebep olduğunuz 500 köy ismini sayabiliriz. Oralarda hayat adına bir şey kalmadı ve insanlar göç etti. Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin bu köyleri yeniden inşa edip hizmet götürmesine de izin vermediniz.”

“Kürdistan halkının sizi tanımasının vakti gelmiştir”

PKK’nin halkın huzurunu kaçırdığını ve insanları göçe zorladığı belirtilen açıklamada, “Kürtlerin hayatını karıştırmak sizin mesleğiniz olmuş. Bu sebeple de Kuzey Kürdistan’ın birçok köyünde hayat bırakmamakla meşgulsünüz. Sizin bu yanlış siyasetiniz yüzünden de o bölgedeki halkın da huzuru kalmadı ve göç yollarına düştüler. Kürdistan halkının sizi tanımasının vakti gelmiştir.” denildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.