banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

İnternet Yarı Yarıya Ucuzlayacak

Türksat 4A uydusu geçtiğimiz günlerde uzaya en kısa nokta olan Baykonur'dan gönderilmişti. Türksat, yeni uyduyu göndermek için test aşaması devam eden 4B'nin yıl sonuna kadar fırlatmayı planlıyor. Üretim ve testleri MELCO ve JAXA tesislerinde yapılan 4B uydusunun da Baykonur'dan Japon Mitsubishi Electric firmasının geliştirdiği DS2000 platformundan, Proton taşıyıcı roketiyle fırlatılması bekleniyor.

GENİŞ ALANI KAPLAYACAK

Halen Türksat 3A uydusu üzerinden sağlanan internet hizmetinin, Türksat 4B uydusu ile yarı yarıya ucuzlaması bekleniyor. 43 kanala ev sahipliği yapacak olan Türksat-4B, internet götürülemeyen bölgelerin yanı sıra komşu ülkelere de ucuz genişbant internet servisi sağlayacak.

2019'DA UYDU FİLOMUZ OLACAK

Üretiminin yüzde 70'i Japonya'da gerçekleştirilen 4B'den sonraki süreçte, yerli uydular yapılacak. Yüksek yerli katkıyla üretilmesi ve 2018'de fırlatılması planlanan Türksat 6A uydusunun TAI'de imal edilmesi planlanıyor. 2019'da 7 uydudan oluşan bir filoya sahip olacak olan Türkiye, bu filoların en az 3 tanesinin yerli üretim olmasını planlıyor.

Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.