banner2
Öne Çıkanlar Urfa Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin

Uğruna patent savaşlarının açıldığı akıllı telefonların tek bir ortak yönü var, hepsi de önünde büyük dokunmatik bir ekran taşıyor. Fakat Microsoft bu önyargıyı değiştirecek bir patent aldı.
PatentBolt.com, Microsoft'un Amerikan Patent ve Telif Hakları Ofisi'nden aldığı son patent ile ilgili bazı görselleri ve detayları yayınladı. Patent temelde, ön tarafta geleneksel yüksek güç tüketimli dokunmatik ekran ve arka yüzeyde düşük güç tüketen ekran tasarımına dayanıyor. Arka ekran çeşitli bilgilendirmeleri kullanıcıya ulaştırmak için kullanılabilir. Örneğin arka ekranda eInk (elektronik mürekkep) teknolojisi kullanılarak, gelen mesajlar kullanıcıya hem düşük güç tüketimli hem de daha rahat okunabilen bir ekrandan ulaştırılabilir. Ya da arka ekranda hareketli görseller kullanılarak akıllı telefonun daha değişik ve ilgi çekici görünmesi sağlanabilir. Hatta patente göre bu teknoloji telefon kaplarına da uygulanabilecek.
Microsoft, gerçeğe dönüşmese bile sık sık patent başvurusu yapıyor. Fakat ikinci bir ekran fikri geleceğin akıllı telefonlarında uygulanabilir bir fikir olarak gözüküyor
Kaynak: MİLLİYET

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.