banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

HRÜ’de 6. Uluslararası GAP Mühendislik Kongresi Başladı

Osmanbey Kampüsü Mühendislik Fakültesi Kongre Salonunda başlayan programa, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Recep Çiğdem, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Sarıışık, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat Kısa, üniversite Genel Sekreteri Abdulhalim Dündar, yurtiçi ve yurt dışından panele iştirak eden öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Recep Çiğdem, programın düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, gelen misafirleri Şanlıurfa’da ve üniversitede ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduğunu belirtti. 
Günümüzde teknoloji ürünlerini üretebilmek, pazar paylarını artırabilmek için uluslar ve firmaların ciddi anlamda rekabet içinde olduğunu dile getiren Rektör Çiğdem, “Bu durum mühendislerin nitelikli olmasını gerektirmektedir. Özellikle ülkemizde kaliteli eleman eksikliğinin farkında olan üniversitelerimiz bu açığı kapatmak için gayretler sarf ediyorlar. Araştırma ve geliştirme alanlarında kendilerini geliştiren Havelsan ve Aselsan gibi şirketlerimiz de kendilerini yenileyerek Türkiye’nin ihtiyacı olan dışarıdan ithal edilen mühendislik hizmetlerini, yerli üretimle değişimini sağlarlar. Bu bağlamda bu kongrenin ülkemiz teknolojisinin gelişimine büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Şanlıurfa’da düzenlenen gerek üniversitemiz gerekse ilimiz adına gurur verici olan kongrenin, çeşitli mühendislik dallarını içeren konularda çalışan yurtiçinden ve yurtdışından pek çok bilim insanını bir araya getirmek adına faydalı olduğunu belirten Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat Kısa; “Yeni malzemeler, üretim yöntemleri, teknolojik ürünler büyük çoğunlukla yerli olduğu zaman, milletçe daha refah bir geleceğe kavuşacağımızı söyleyebiliriz. Dolayısıyla malzemesi, üretim yöntemi ve yazılımları ile özgün ve yerli ürünler elde edilmesi, ancak tüm mühendislik alanlarının Üniversitelerimizde ve bilhassa Ar-Ge merkezlerinde beraberce çalışması sonucu elde edilecek bilgi birikimi ile mümkün olacaktır. Kongrenin temel hedeflerinden biri bilim insanlarını bir araya getirerek, ortak çalışma gruplarının oluşmasına zemin hazırlamaktır. Yeni, çağdaş üretim yöntemleri ile üretilecek, teknolojisi yüksek ürünler, gelişmişlik seviyemizi daha ileriye götürecektir. Kongremizin Ülkemizi teknolojik manada ileriye götürecek olan bilgi birikimine katkısı olacağını düşünmekteyim.” dedi. 
Bugün başlayan ve 3 gün boyunca çeşitli oturumlarla devam edecek olan kongre, 10 Kasım 2018 tarihinde sona erecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hb 5 yıl önce

Bilim insanlari!!!!!

Avatar
Murat Şahin 5 yıl önce

Ulan hb nikli fakulte haberlerine yorum yapan kiskanc denyo. Begenmiyosan ceker gidersin. Zaten tum turkiye universiteleri seni bekliyor. Hiyaragasi ustune yogurt dök cacik olup bir işe yararsın bari..