banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Hem hırsızlar hem de Telekom halkı mağdur ediyor

Bölgenin birçok ilinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da özellikle kış aylarında artan Telekom iletişim kablolarının çalınması büyük mağduriyetler doğurduğu belirtildi. Hekimdede, Bağlarbaşı, Bey Kapısı, Yakubiye, Topdağıgibi Mahallelerde yaşanan hırsızlık vakaları ile ilgili bazı hırsızlar yakalansa da hırsızlık vakalarında bir eksilme görülmediği öne sürüldü.

Menhol kapaklarına kaynak yaparak ve beton dökerek hırsızlık vakalarının önüne geçemeyen Telekom ise hırsızlar tarafından tercih edilmeyen fiber kabloya geçmeye hazırlanıyor.Yaşanan hırsızlık vakalarından en çok mağdur olanlar ise aboneler. İnternet hizmeti almadıkları halde kendilerine fatura gönderilen aboneler, mağduriyetlerinin giderilmesini çözüm bekliyor.
Yaklaşık bir aydır sokaklarında bulunan iletişim kablosunun çalındığını söyleyen abonelerden Ramazan Casuk, “Bir gün internetimin kesik olduğunu gördüm. Sonra işe giderken bir de baktım bizim sokakta kablolar çalınmış. Şöyle bir mahalleyi gezdim onlarca sokakta aynen kabloların çalındığını gördüm. Türk Telekom’u aradım ve kendisine mağduriyetimi fotoğraflarla izah ettim. Bana aynen şunu söylediler ‘Türk Telekom Bayisinde ki İlgili şahısla görüştüm. Arıza kaydını TTNET e bildireceğini, Türk Telekom olarak bu tür sıkıntıların 1 aydır üst üste geldiğini,çalınan telefonların yüzde 50’sinin hırsızlık vakıası olduğunu söyledi. Ardından onarma ekibi uygun gördüğü takdirde gelip bakacaklarını ama busürenin belki 1 hafta belki de 1 ay sürebileceğini söyledi.” Diyerek mağduriyetini dile getirdi.
Hizmet almadığı halde kendisine iki fatura geldiğini ifade eden Casuk daha sonra, “Yaklaşık bir aydır hala gelen kimse yok. ‘Yetiştiremiyoruz falan’ diyorlar. Şimdi burada bizim suçumuz ne? Ayrıca şu an iki faturam geldi. Ödemezsem cezaya girecek. Şimdi bu durumda hem hizmet alamıyorum hem de para vermem gerekiyor. Bu doğru bir şey değildir. Sözleşme yaptığım kurum benim sorunlarımı gidermek zorundadır. Ya da vermediği bir hizmetin parasını ne hakla talep edebilir? Bu durumda çok mağdur oluyoruz. Yetkililerin bir an önce bu soruna bir çözüm bulmalarını bekliyorum.” şeklinde çağrıda bulundu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.