banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Harran Üniversiteside Şehircilikte Geotasarım ve Sanal Gerçeklik Çalıştayı

Çalıştayda ilk olarak, proje yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Fred Barış Ernst, şehir yönetimi ve inşasında sanal gerçeklik uygulamaları, Prof. Dr. Saffet Erdoğan ise sürdürülebilir şehir yönetimini sağlama adına şehrin imarında ve tasarımında yeni bir kavram olarak gündeme gelengeotasarımmetodolojisihakkında bilgiler verdi. ŞanlıurfaBüyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğünden Aydın Aydemir’in konuşmalarının ardındanHarran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Çiğdem açılış konuşmalarını yaptı.
Üniversite ve Şanlıurfa Belediyesinin daha yaşanılabilir bir Şanlıurfa için birlikte projeler ürettiğini belirten Rektör Çiğdem“Şehir planlamacılığının üst seviyesi olarak çalıştayımız yapılıyor. Ne yazık ki ülkemizde şehir planlamacılığı konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Şehirlerimiz gelişiyor ama plan ve programsız büyümeler gerçekleşiyor. Üniversite ve Şanlıurfa Belediyemiz bu alanda ileriye dönük bazı projeler üreterek şehirlerimizin daha planlı, tabiata en az zarar vererek gelişme planlamayı hedeflediğini görüyoruz. Çalıştayımızın başarılı geçmesini ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından tüm katılımcılar sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak,Eyyübiye’de bir bölgenin GeoTasarım ilkelerini kullanıp 2035 ve 2050 yıllarında Eyyübiye bölgesinin oluşturulmuş olan 3 boyutlu modelinin içerisinde gezdiler.
Çalıştayda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Gencer, belediye kadastro ve kamu kurumlarından teknik personelle beraber Şanlıurfa’nın ileriye yönelik planı ve modeli geotasarım metedolojileri ilkelerine bağlı olarak gerçekleştirildi ve sanal gerçeklik ekipmanlarıyla tasarımlanan alanlarda gezintiler yapıldı. Çalıştay üniversite öğretim elemanları tarafından gerçekleştirilen grup çalışması sonucunda sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.