banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Güvenç, “İleri Teknolojiyi Kullanmalı Ve Geliştirmeliyiz”



Toplantıda katılımcılara bir konuşma yapan Vali Celalettin Güvenç, birçok kurumun altyapı hizmetlerinin Türk Telekom tarafından sağlandığını ifade ederek, “Bu gün yurdumuzun her metre karesine iletişim anlamında iletişim ulaşımı imkânına sahibiz. Bu gün Türkiye kayıtlı ekonomiye geçiyorsa yansıda ifade edildiği gibi bunda Türk Telekom’un altyapısının çok önemli katkısı var. SGK’da, Mernis’te, Mobese sistemlerinde,  hastane rezervasyonlarında olsun… Bu ülkenin vatandaşı olarak çok gurur duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

Devlet Kurumlarının teknoloji kullanımda çok büyük aşamalar kaydettiğini vurgulayan Vali Güvenç, genç beyinlerin bilişime ve teknolojiye çalışması gerektiğini belirterek, “Yükselen değer olmamıza, çok yol almamıza rağmen daha yapacak çok işimiz var. Ne yaptığımızı bilmemiz lazım. Gençler için söylüyorum; ayaklarımızın yerden kesilmemesi lazım. İşsizlik yüzde 10 seviyelerinde. Gayri safi milli hâsılamız 10 bin 500 dolarlar seviyesinde süratle bunu gelişmiş ülkelerdeki gibi 25 bin dolar seviyelerine çıkarmamız lazım. Bunun içinde nano teknoloji dediğimiz ileri teknolojiyi kullanmamız ve geliştirmemiz lazım. Buğday satarak 25 bin dolarlık seviyelere ulaşma şansımız yok. Katma değeri yüksek ürünler üretmemiz lazım. Bilişimi teknolojiyi geliştirmemiz lazım. Onun için gerçek gündemimiz ekonomidir, teknolojidir, bilişimdir, gelişimdir, demokrasidir. Çalışan ve gayret gösteren herkese tebriklerimi sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.   

Türk Telekom Şanlıurfa İl Müdürü Hüseyin Genç de e-devlet projeleri başta olmak üzere alanında örnek olan, markalaşmış, hayatı kolaylaştıran pek çok projenin iletişim altyapısını Türk Telekom'un sağladığını belirterek, sektörlere çözümler ürettiklerini söyledi.

Toplantı kapsamında, Türk Telekom'un yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri ve vatandaşların hayatını kolaylaştıran çözümler, sunumlar eşliğinde tanıtıldı.

Toplantıda Vali Celalettin Güvenç’e, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Türk Telekom Şanlıurfa İl Müdürü Hüseyin Genç ile kamu kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.