banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir

Güneş Enerjisinde bir ilk!

Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Ferhat Aslan tarafından  “Optoelektronik uygulamalar için saydam iletken oksit kaplamalı cam altlık geliştirilmesi” başlıklı proje Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından desteklenmeye değer bulundu.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu danışmanlığında kabul edilen bu proje ile günümüz teknolojisinde hayatımızın bir parçası haline gelen televizyon ekranları, cep telefonları, laptoplar, tabletler, LED cihazlar ve güneş hücreleri için malzeme üretimi amaçlıyor.
Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanlığı tarafından Rektör Mutlu’nun öncülüğünde kabul gören bu proje 24 ay süreli olup, 2013 yılı 1. dönem santez projesi olma özelliğini taşımaktadır.
T.C. Şişecam A.Ş de desteklediği proje hayatta geçtiğinde bu alanda birçok kolaylıklar sağlayacağı gibi dışa bağımlılığı azaltarak güneş enerjisinden faydalanabilme alanında diğer çalışmalara örnek teşkil edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.