banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Greve giren sağlık çalışanları, hastaları mağdur etti

Ankara’daki mitingde meydana gelen patlama nedeniyle bazı sağlık sendikaları 2 gün çalışmayacaklarını belirterek greve girdiler. greve giren bazı sağlıkçılar polikilinik hizmeti vermedi. 

Türk Tabipler Birliği (TTB), aralarında DİSK, KESK,  Sağlık ve SES üyesi bunan sağlık çalışanları Diyarbakır’da greve yapması,  hasta ve hasta yakınları vatandaşı mağdur etti.

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde çalışan doktorların greve girmesi üzerine sağlık hizmeti vermeyen hastanede, sağlık hizmeti almayan hasta ve hasta yakını vatandaşlar, olaya tepki göstererek, mağdur olduklarını dile getirdiler.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Diyarbakır Sağlık-Sen Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Sağlık Sen, Memur Sen konfederasyonu olarak bu greve katılmadıklarını ifade ederek,  “Ankara’daki patlama eylemini yapanları kınıyoruz. Ama halkımızın da mağdur edilmemesi için de görevimizin başındayız. Amaç halkı mağdur etmek değil, bu olayı yapanları kınamaktır. Biz de bunları en sert şekilde kınıyoruz. Diyarbakır konum olarak bölgeye ciddi anlamda hitap eden bir konumdadır. Çevre il ve ilçelerden gelen birçok vatandaşımızı mağdur etmeyi düşünmüyoruz. Biz Sağlık-Sen camiası olarak görevimizin başındayız. Sağlığın her şeyin önünde olduğuna inandığımız için bu greve katılmıyoruz. Bu yapılanları şiddetle kınıyoruz.” dedi. (Mustafa Kaynak / Yunus Sırat – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.