banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Gözlüksüz en büyük 3D tv piyasaya sunuldu
Ayrıca 55ZL2 dünyada tüketiciye sunulan ilk Quad Full HD televizyon olma başarısını gösteriyor. Quad Full HD özelliği sayesinde çok sayıda kişi aynı anda 3D görüntü deneyimi yaşayabiliyor ve ayrıca 2D içerikleri dörtlü olarak Full HD çözünürlükte gösterebiliyor. Toshiba 55ZL2 Türkiye'de Ocak ayından itibaren satışa sunulacak.

 

 

Gözlüksüz 3D teknolojisinde sol göze ve aynı anda sağ göze resim gönderme ilkesi olan stereoskopik ilke esas alınmıştır ve sağ göze gönderilen resimde küçük bir sapma oranı kullanılmıştır (paralaks) ve bu görüntülerin gözleyenin beyninde 3D etkisi yaratmaya yol açmakta. Gözlüksüz 3D görüntüsüne ulaşmak için, lenslerin belirtilen görüntüleri izleyicinin gözlerine ulaştırması gerekiyor.

 

Bu integral teknoloji CEVO-ENGINE tarafından desteklenmektedir. 55ZL2 modeli uygulamasında dokuz görüntü iletilmekte ve bu yol ile birden fazla olan geniş görüş açı gölgelerinin oluşturularak gözlüksüz 3D uygulaması gerçekleştiriliyor.

 

Bu teknoloji ile sayısı birden fazla olan izleyicinin aynı anda ve 3D gözlükleri kullanmadan 3D uygulamasından yararlanması sağlandı.

Samanyoluhaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.