banner2
Öne Çıkanlar toz Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy Haliliye Beyaz TV ural

Görsel efektler nasıl yapılıyor? VİDEO
Ekran karşısında heyecan fırtınası estiren görselefektlerin bilgisayar ortamında yapıldığını zaten biliyorsunuz. Burada uygulanan efektlerin tamamı bilgisayar ortamında yapıldığında,özellikle doğal hareketler başta olmak üzere istenen gerçeklik, tam olarak videoyayansıtılamayabiliyor.

Bu sorunu ortadan kaldırmak için çekimlerin büyük kısmı doğal ortamdakaydediliyor. Masrafından, ortamın uyumsuzluğundan veya iş yükünden dolayı altından kalkılamayacak çekimler için yeşil arka plan kullanılarak yapılan kayıtlarkullanılıyor.

İşin sırrı bu videoda

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'e göre elde edilen bu görüntülerde, yeşil arka plan seçilmesi ve üzerinde işlem yapılması kolay olduğundan kaldırılıyor vefilmlerde uyum içinde izlediğimiz muhteşem kareler ortaya çıkıyor.

Görsel efektler konusunda siz de bir şeyler yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan şeyler; HD kayıt yapabilen bir kamera, yeterli ışık, güçlü bir bilgisayar,Adobe PremierreAfter Effects gibi uygun bir yazılım.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.