banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Google ve Facebook’ tan ilginç teklif

Daha önce Google tarafından benzer bir adım atarak basın kuruluşlarına 3 yıl boyunca 163 milyon dolar yardım yapma teklifi sunduğu projenin bir benzerini de Facebook hazırlıyor.

Bu teklifle beraber Facebook tarafından Haber sitelerinin içeriklerini sosyal medya üzerinden sunmayı planladığı belirtildi.
Bu yeniliğin henüz teklif aşamasında olduğu Avrupa merkezli bazı yayımcıların teklife sıcak bakarken bazı kesimlerin ise çekimser davrandığı belirtildi.
Wall Street Journal’da yer alan haberin ayrıntılarına göre Facebook, haber sitelerini daha fazla kar edecekleri gelir paylaşımı modeliyle ikna etmeye çalışırken, okuyucuların haber sayfalarında daha fazla vakit geçireceği öne sürülüyor.
Pew adlı araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre, ABD’de yer alan haber siteleri trafiklerinin yüzde 60’ının sosyal ağlardan aldığı belirtiliyor.
Teklife çekimser bakan kuruluşlar ise, “kullanıcı tecrübe kontrolü” nü öne sürüyor. (Ömer Özbey-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.