banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Google Maps'te Büyük Yenilik!


Google'ın mobil cihazlara özel sesli sürücü ve yaya navigasyonu Google Maps uzunca bir süredir beklenen yeni bir özelliğe kavuşacak. İşte detaylar.


Google, mobil cihazlara özel her alanda işlevsel araçlar ve servisler sağlıyor. Bu sayede çok beğenilen Google, bu yaz süper yeniliklerle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu yeniliklerden en önemlisi, özellikle Türk kullanıcıları fazlasıyla memnun edecek.

Bilindiği gibi Google Maps'in navigasyon yapabilmesi için internet üzerinde yeni haritaların sürekli olarak indirilmesi gerekiyor. Bu konuyu bir süre önce harita ön belleği oluşturarak çözmeye çalışan Google, anlaşılan o ki beklediği performansı yakalayamamış.

AAP sitesinin haberine göre Google Maps, yaz ayları içersinde gelecek bir güncelleme ile internet bağlantısı olmadan navigasyon yapabilecek. Tıpkı Garmin, TomTom gibi firmaların yazılımlarında olduğu önceden indirilebilecek haritalar kullanılabilecek. İşin daha da güzel yanı ise tüm bu haritaların ücretsiz olarak sağlanacak olması.

Henüz konu sadece bir iddia olarak varlığını sürdürse de Google'ın bu yolla etki alanını daha da artıracağını tahmin etmek pek de güç değil.



Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - ShiftDelete.Net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.