banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

Gmail artık Türkçe karakterleri destekleyecek

 Adında bolca "ğ, ç, ş, ı" gibi özel karakter bulunan e-posta kullanıcılarına müjdeli haber Google'dan geldi. Gmail Latin alfabesinde olmayan özel karakterleri destekleyeceğini açıkladı. 

Üstelik bu sadece Türkçe'ye özgü bir karar değil. Mandarin alfabesi, Rusça’va diğer diller de Gmail tarafından desteklenecek. Bu harfleri kullanarak yeni bir Gmail hesabı oluşturmak henüz mümkün değil. İlk adım olarak, Çinli servis sağlayıcılarının sunduğu posta hesapları gibi adreslere e-posta gönderip, bu adreslerden ileti almak mümkün hale geldi. 

Türkçe karakterlerin yolu uzun
Yazılım mühendisleri, bu teknolojinin gerçek hayata uygulanabilmesi için internetteki tüm web sayfalarının ve tüm e-posta sağlayıcıların IETF tarafından 2012 yılında belirlenen özel karakter standardını benimsemesi gerektiğini söylüyor.

Her ne kadar zorlu ve uzun bir süreç olsa da, ilk adımın Google gibi tanınmış bir şirket tarafından atılması, özel karakterli e-postaların benimsenmesinde önemli bir umut ışığı doğuruyor. (Ömer ÖZBEY-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.