banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi MİLGEM Korvet Projesi

Gaziantep'te madde bağımlıları sanatla tedavi edilecek

‘Sanattan Hayata’ projesini düzenlenen basın toplantısı ile tanıtan İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, projeyle, AMATEM bünyesinde tedavi gören 315 hastaya, var olan faaliyetlerin yanı sıra mozaik, resim, müzik, takı, tasarım gibi sanatsal faaliyetlerle destek verileceğini söyledi.

Madde bağımlılığının küçük yaşlara kadar indiğini söyleyen Yazı,  “Bildiğiniz gibi madde bağımlılığı alkol bağımlılığı özellikle sigara bağımlılığı gerek ülkemizde, gerek dünyada çok ciddi sorunlara neden olmakta ve bu gittikçe artmaktadır. Her ne kadar bizler bunla mücadelede sonuna kadar mücadelemizi sürdürsek de bunu yaygınlaştırmak gençlerimizin, çocuklarımızın üzerinden para kazanmak isteyen insanlıktan nasibini almamış bir kısım kesimler var.” dedi.

Sessiz insanların sesi olmak durumunda olan kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri bu anlamda mücadeleyi sonuna kadar yürüteceklerini belirten Yazı,  “Bağımlılık sigara gerekse madde bağımlılığı özellikle madde bağımlılığı çok küçük yaşlara inmiştir. Çok içler acısı bir durumdayız. Bunu önlemenin her türlü yoluna başvurmak zorundayız. Bu anlamda da AMATEM çocuğun madde bağımlılığı ile mücadele, şehir merkezlerimiz AMATEM hizmet vermektedir.” ifadelerini kullandı.

Madde bağımlısı hastaların tedavi olmasında ve tedavi sonrasında topluma kazandırılması noktasında çok güzel bir proje düşünüldüğünü ifade eden Yazı, “Kent konseyimiz tarafından hazırlanan projeye biz de bu noktada hemen gerekli iş birliği içinde gönüllü olarak bulunduk. AMATEM’imiz ve yöneticileri, gerek sağlık müdürü ve kent konseyi işbirliğiyle bu projeyi hayata geçirdik.”şeklinde konuştu.

Madde bağımlılığı yaşı her geçen yıl düşüyor!

Gaziantep Kent Konseyi Madde Bağımlılığını Önleme ve Mücadele Başkanı Balia Baykal ise, özgüven ve girişimsel yönlerini tekrar kazandırmak amaçlanacak proje ile ilgili bilgi vererek, bir rehabilitasyon merkezi oluşturmak üzere yola çıktıklarını belirtti.

Baykal, “Projemiz AMATEM’de yatan hastalarımızın rehabilite edilmesiyle ilişkilidir. Madde bağımlılığı gençler arasında çok hızla yayılırken her geçen yılda yaşı düşmektedir. Bize sunulan raporlarda bu yaş 10 olarak ifade ediliyor. Milletlerin kâbusu haline gelen madde bağımlılığı konusunda, kent konseyi çalışma grubu olarak, konseyin diğer çalışma grupları gibi, günlük esasına göre çalışıyoruz ve gönüllü olmak sorumluluktur diyoruz. Gönüllü olmak almadan vermektir. İnsana hatası ile sahip çıkabilmektir.”dedi.

Bir rehabilitasyon merkezi oluşturmak üzere yola çıktıklarını belirten Baykal, projelerinin Sodes kapsamında Gaziantep Valiliğinde kabul gördüğünü de sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.