banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Facebookta fotoğraf silseniz de duruyor

Facebookta sildiğiniz bir fotoğrafın aslında silinmediğini biliyor muydunuz? Peki silindiğini sandığınız fotoğraflara aslında ne oluyor dersiniz?500 milyonu aşkın üyeye sahip sosyalFacebook, fotoğraf ve video gibi multimedya içeriklerin de merkezi haline gelmiş durumda. Kullanıcılar özel anlarını, katıldıkları aktivitelerden fotoğrafları profillerine yükleyerek arkadaşlarıyla paylaşıyor. Konu paylaşım olunca, kullanıcılar biraz daha dikkatli davranıyor. (Facebook Filmi Hakkında Konuştu)

 

/

 

Fotoğraflarının üçüncü kişilerin eline geçmesini istemeyen kullanıcılar, bunun için gerekli gizlilik ayarlarını özenle yapıyor. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Netin haberine göre, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir durum, Facebook hakkında çeşitli söylentileri de beraberinde getirdi. Yüklediği bir fotoğrafı 2009 yılının Mayıs ayında sildiğini söyleyen bir üye, sildiği bu fotoğrafa tam 17 ay sonra  yine Facebookta ulaştı. Silindi ibaresini görmesine rağmen fotoğrafın hâlâ Facebookta olması kullanıcıları şaşkına çevirdi.

Fotoğraflarınızı Sildiğinizi Sanıyorsunuz

Aslında bu durum birçok kullanıcının yakındığı bir konu. Facebooka yüklediğiniz bir fotoğrafı Sil dediğinizde o an silindiğini sanıyorsunuz. Aslında fotoğraf Facebook serverlarında tutulmaya devam ediyor. Profilinizden kaldırılan fotoğraflar adresleriyle birlikte siteden kaldırılıyor. Böylece üye bu fotoğrafa ulaşamadığından silindiğini sanıyor. (Facebook Dünyaya Zarar Veriyor)

 

/

 

Gerçek şu ki, kullanıcıların sildikleri fotoğraflar tam 1 – 1.5 yıl sonra tamamen Facebook üzerinden kaldırılıyor.  Bu süre zarfında içerik serverlarda tutulmaya devam ediliyor. Facebook yetkilileri durumun, sabit diskten silinen bir içeriğin tekrar geri getirilebilir olmasıyla aynı şey olduğunu söylüyorlar. Olayın ortaya çıkmasından sonra, zamanında Facebooka koydukları kimi fotoğraflardan pişman olan kullanıcılar bu fotoğrafların yine gün yüzüne çıkmasından endişe duyuyor.

:: Facebook kullanıcı gizliliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
SDN - http://shiftdelete.net

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.