banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Twitter ve Facebook'a ne oldu? Ankara Patlamasından sonra açılmıyor

Twitter ve Facebook engellendi mi? Ankara Patlamasından sonra Facebbok ve Twitter açılmıyor Facebook Twitter çöktü mü, ne zaman düzelecek? Facebook Twitter neden yavaşladı, neden girilmiyor?  Ankara Kızılay'daki patlama ile birlikte sosyal medya paylaşım siteleri Twitter ve Facebook 'a girişlerde sorun yaşanmakta...
Ankara Kızılay'daki patlama ile birlikte sosyal medya paylaşım siteleri Twitter ve Facebook 'a  girişlerde sorun yaşanmakta...

Ankara Kızılay'da gerçekleşen saldırı sonrasında yine sosyal medyaya müdahale geldi. Türkiye'den twitter ve facebook'a bağlanmak isteyen kullanıcılar şu anda erişim sağlayamıyor. VPN aracılığı ile Facebook ve twitter'a rahatlıkla bağlanılması, söz konusu platformlara erişimin hükümet eliyle yapıldığını düşündürtüyor.

ÖNCEKİ SALDIRIDA DA KAPATMIŞLARDI

Ankara'da TSK'yı hedef alan ve bombalı araçla gerçekleştirilen saldırı sonrasında da sosyal medya kapatılmış ve çok geç saaatlerde erişim açılmıştı.


Facebook Twitter açılmıyor - Facebook Twitter çöktü mü, ne zaman düzelecek?

Facebook Twitter neden yavaşladı, neden girilmiyor? Facebook Twitter , çöktü mü, neden açılmıyor? Ankara saldırılarının ardından Facebook ve Twitter yavaşladı. Kullanıcılar, Facebook Twitter paylaşım sitesine neden girilemediğini merak etmeye başladı. Şu ana kadar yetkililerden bir açıklama gelmese de daha önceki deneyimlerden, Facebook'un terör saldırısı nedeniyle yavaşladığı iddia edildi.

Facebook neden yavaşladı, neden girilmiyor? Facebook, çöktü mü, neden açılmıyor? Ankara saldırılarının ardından Facebook ve Twitter yavaşladı. Kullanıcılar, Facebook paylaşım sitesine neden girilemediğini merak etmeye başladı. Şu ana kadar yetkililerden bir açıklama gelmese de daha önceki deneyimlerden, Facebook'un terör saldırısı nedeniyle yavaşladığı iddia edildi.

Ankara'nın Kızılay semtinde otobüs duraklarının olduğu bölgede akşam saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamada yaralıların olduğu belirtilirken olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk bilgilere göre, 5 kişinin yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Ankara'nın merkezi olarak tabir edilen Kızılay'da bugün saat 18.45'te, Güvenpark yakınında otobüs duraklarının olduğu kavşakta, birbirine yakın iki ayrı noktada patlama meydana geldi. Yargıtay, Milli Eğitim Bakanlığı ile eski Başbakanlık Binası'na da yakın bir noktada meydana gelen patlamayla birlikte çok sayıda araç alev alırken, çevredeki binalarda hasar meydana geldi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis, sağlık, ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bölge güvenlik çemberine alınırken, yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekipleri de yanan araçlara müdahele etmeye başladı.

Patlamanın park halindeki araçlarda meydana geldiği iddia edildi. Başka bir patlama ihtimaline karşı bölge boşaltılıyor.

Çok sayıda güvenlik ekibi bölgede önlem alırken, Başka bir patlama ihtimaline karşı bölge boşaltılıyor.

10 OTOBÜS DURAĞI VAR
Habertürk TV'ye bağlanan Habertürk muhabiri Ömer Topsakal patlama ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Patlama Atatürk Bulvarı üzerinde 10 tane otobüs durağının bulunduğu noktada meydana geldi. İntihar saldırısı olduğu düşünülüyor. Büyük oranda parçalanmış bir araç görünüyor. Yaralı sayıları ile ilgili net bir rakam vermek mümkün değil. Ama çok sayıda yaralı ve yanan araç var.

SEBEP TERÖR SALDIRISI MI
Ankara'nın merkezi olarak bilinen Kızılay'da gerçekleştirilen hain saldırının ardından sosyal paylaşım sitelerine erişimde sorunlar yaşandığı belirtildi.
Ankara’daki terör saldırısının ardından Twitter ve Facebook gibi sosyal medya sitelerine erişimde sorun yaşanırken, kullanıcılar mevcut yavaşlığın Ankara'da meydana gelen saldırı ile ilgili olduğunu belirtiyor.

Ankara'da daha önce meydana gelen terör saldırısının ardından Twitter ve Facebook'ta yavaşlık yaşanmıştı.

Alternatif Bilişim Derneği Üyesi Barış Büyükakyol ise Türkiye’de Twitter ve Facebook gibi her internet sitesinin kullandığı bir bant genişliği olduğunu belirterek, “Bu bant genişliği birkaç tuşluk işlemle daraltılabilir. Bunu daraltırsanız, geçebilecek veri hacmi düşerek site yavaşlar. Buradaki daraltmaya da ‘throttling’ işlemi denir. Yani Twitter’ın kendi ana sunucusuna giden otoyolun şeritleri kapatılıyor. Yoldan hızlı gidilmiyor” demişti.

Sosyal medya uzmanı ve bilişim avukatı Serhat Koç ise, sitelerin teknik olarak yavaşlatılabildiğini belirterek, “İnternet sağlayıcılarında, her siteye ait çok sayıda IP havuzu var. Bu havuzdaki IP’lerin bant genişliği düşürülebilir. Nedeni politik ya da ticari olabilir. Türkiye’de bu konuda yasal bir düzenleme yok. Yavaşlatma yapılan şirket bu konuda hakkını arayabilir” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.