banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Facebook, stresi tetikliyor

Geçtiğimiz günlerde 18 yaşındaki bir gencin eski kız arkadaşının kendisini Facebookta engellemesi üzerine astım krizi geçirmesi, bu tarz sosyal paylaşım siteleri ile stres bozuklukları arasındaki ilişkiyi bir kez daha gündeme getirdi.

Daily Mailin haberine göre doktorların görüşü bu tarz sosyal ağların psikolojik açıdan yeni bir stres kaynağı olduğu yönünde.

Gencin durumunu değerlendiren doktoru Gennaro DAmato, bu sitelerin yaratabileceği sorunlar hakkında tüm kullanıcıları uyarıyor.

Kendisini Facebooktan silen eski kız arkadaşının yeni arkadaşlar edinmesine üzülen gencin bu olaydan sonra astım ataklarının arttığını söyleyen DAmato, bir psikiyatrist yardımıyla gencin Facebooka girmekten vazgeçirildiğini belirtti. Facebooka girmeyi bırakan gencin astım ataklarının durduğunu belirtti.

Sosyal paylaşım sitelerinin yarattığı sağlık sorunları sadece astım ile sınırlı değil. Bu siteler aşırı strese yol açarak birçok hastalığı tetikliyor.

Uzmanlar özellikle duygusal açıdan hassas kullanıcıların stres kaynaklı, psikolojik ve fiziksel rahatsızlıklara karşı büyük risk altında bulunduğunu belirtiyor. Zaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.