banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

FACEBOOK HER AN KAPANABİLİR!

Bakan Binali Yıldırım, katıldığı panelde Facebookla ilgili işte bu sözleri söyledi.

 

Bakan Yıldırım, Olayı sadece bir paylaşım sitesinin kapatılması gibi basite indirgemek doğru değil. İşin arkaplanına bakmanız lazım. Arka planında 30 tane kapatma kararı var. Bu kapatma kararına karşı, bu paylaşım sitesi hiçbir girişimde bulunmamış. diye konuştu

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CeBIT Bilişim Eurasia 2010 kapsamında Ekonomi Gazetecileri Derneğinin düzenlediği KOBİler, İletişim ve Bilişim konulu panele katıldı. Panelde yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yantlayan Yıldırım, Youtubeden sonra Facebookun da kapatılmasının gündeme gelmesi ile ilgili konşutu.

Konuşmasında Türkiyenin bir hukuk devleti olduğuna vurgu yapan Bakan Yıldırım yargının kararlarına yürütmenin müdahale etmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Bakan Yıldırım: Olayı sadece bir paylaşım sitesinin kapatılması gibi basite indirgemek doğru değil. İşin arkaplanına bakmanız lazım. Arka planında 30 tane kapatma kararı var. Bu kapatma kararına karşı, bu paylaşım sitesi hiçbir girişimde bulunmamış. Bir üst mahkemeye gitmemiş. Gelip idareyle konuşup çözüm cihetine gitmemiş. Başka ülkelerde yaptığı, uyduğu, tabi olduğu kanunları Türkiyede yok saymış. Burası bir hukuk devleti.

Burada hukuk herkes için işler. Yabancı, yerli farketmez. Bir Türkiyeşirketi hangi hukuk sistemine tabiyse, burada hizmet veren, alışveriş yapan, parakazanan, yurt dışında bir şirket de olsa aynı hukuk sistemine tabi. Bizim istediğimiz çifte standart uygulanmamasıdır. İsrailde, Almanyada, Brezilyadabaşka davranacaksınız, onların dediklerini yapacaksınız, Türkiyeye gelince Ben yapmam diyeceksiniz. Türk halkı bunu kabul etmez. diyerek bir samimiyetsizlik gördüğünü dile getirdi.

HIZLI TREN PROJESİ

Konya-Ankara hızlı tren projesine ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, açılışı belirtilen tarihe yetiştirmek için çalıştıklarını belirterek, Ancak hızlı tren uygulamalarında tamamen bitirseniz bile yolculuk olarak ticari anlamda seferlerebaşlamanız birkaç ay alıyor. Ticari yolcu taşımacılığı başlamaz ama test sürüşü yaparız. Ticari taşımacılık birkaç ay sonra başlar. 17 Aralıkta, Konyaya treni ulaştıracağız dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.