banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI şehmuz özer ile anlaştı urfaspor kartalspor maçı

Facebook fotoğraflarınız tehlikede!
Facebook'un son dönemde yaşadığı güvenlik hatalarına bir yenisi daha eklendi. Dün şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, kullanıcıların "olumsuz içerikleri" şikayet etmesini sağlayan hizmet kapsamında bir hata olduğu belirtildi.

 

Hürriyet'in haberine göre söz konusu hata, bir kullanıcının profil resminin çıplaklık ve şiddet içerdiği için şikayet edilmesiyle başlıyor. Facebook, profil resmi şikayet edilen kullanıcının diğer profil resimlerini de açarak, uygun olup olmadığını şikayet eden diğer kullanıcılara soruyor.

 

NTV'nin haberine göre Facebook, dün keşfedilen hatanın giderilmesi aşamasında söz konusu şikayet hizmetini geçici olarak kaldırdı. Hata düzeltildiğinde gerekli bilgilendirmenin yapılacağı ifade edilirken, güvenlik boşluğunun ne zamandan beri geçerli olduğu hakkında bir açıklama yapılmadı.

 

Facebook'ta güvenlik ayarlarını değiştirerek de bu güvenlik açığından kurtulmak mümkün olmuyor ve Facebook'un bu açığı gidermesi gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.