banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Ebevyenler dikkat: Öldüren gaz facebooktan yayılıyor

Çocukların çakmak gazı koklayarak oynadıkları ölüm oyunu Facebook’tan yayılıyor. “404, çakmak gazı, uhu, oje, bali, tüp kokusu tutkunları’ adlı sayfanın 336 üyesi var

Gençleri madde bağımlılığına karşı korumak için projeler geliştirilirken, çakmak gazı soluyarak ölen çocuklarını sayısı artıyor. Önce İstanbul’da 14 yaşındaki Hakan Ü. ardından da Bursa’da yaşıtı Büşra P. çakmak gazı koklayarak öldü. Uzmanlar aileleri uyarırken, çocukların sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta “404, çakmak gazı, uhu, oje, bali, tüp kokusu tutkunları” adlı bir sayfa açtıkları ortaya çıktı. 336 üyenin bulunduğu gruptaki çocukların yaşları 10 ile 20 arasında. Üyelerin bu sayfada, ölümcül sonuçlar doğuran maddeleri nasıl kullandıklarına dair özendirici ifadeleri dikkat çekiyor:

‘ÇAKMAK ZİPPO İSE İSTEMEM’

Sultan Ö. “mazot midemi bulandırıyor ama uhu kokusu başka”, Oğuz K. ”en iyisi bali, ısıtır”, Vedat K. “Çakmak favorim”, Yunus Jesus “Çakmak gazı zippo gazıysa berbat kokuyor eklemek lazım..” Zeliha K. “Bali, uhu, tiner, yağlı boya, olsa da koklasak.” 

Engin Akkoyunlu Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.